Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестът за който либерал-комунизма МЪЛЧИ:

Масивен марш във Вашингтон в подкрепа за Тръмп

People participate in the “Million MAGA March” from Freedom Plaza to the Supreme Court in Washington, on Nov. 14, 2020. (Tasos Katopodis/Getty Images)

Участници в „Million MAGA March“ на пл. Freedom Plaza до Върховния съд във Вашингтон, на 14 ноември 2020 г. (Tasos Katopodis / Getty Images)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

BY OMID GHOREISHI AND EMEL AKAN

ВАШИНГТОН - Безброй хора се събраха на Freedom Plaza във Вашингтон в събота, присъединявайки се към други митинги в цялата страна, за да покажат подкрепата си за президента Доналд Тръмп и да поискат справедливост в изборния процес.

Отправяйки се към Върховния съд, участниците държаха плакати с надписи „Спри кражбата“, „Направи Америка справедлива отново“ и „Тръмп 2020“. Преди началото на шествието тълпата чу речи от видни привърженици на Тръмп, включително представителят Луи Гомерт (Тексас), основателят на My Pillow Майк Линдел и няколко други активисти.

Freedom Plaza и други части в центъра на Вашингтон изглеждаха силно претъпкани. Ед Мартин, един от съорганизаторите на събитието, каза, че според него са взели участие 500 хиляди души, въпреки че някои медии твърдят, че са участвали само няколкостотин души.

Президентът Доналд Тръмп поздравява участниците по време на митинг, проведен в негова подкрепа във Вашингтон на 14 ноември 2020 г. (Yi Ping / The Epoch Times)

Участниците скандираха лозунги, призоваващи „Спри кражбата!“, което е и името на масовото движение, организиращо частично събитието. Организаторът Али Александър каза пред The ​​Epoch Times в предишно интервю, че събитията са масови усилия на коалиция от около сто активисти и влиятелни лица да покажат своята „подкрепа за президента Тръмп, за честните избори и за прозрачното преброяване“.

Подобни събития, макар и в по-малък мащаб, бяха организирани в около 50 други щата същия ден.

Тръмп написа в Туитър за митингите, че е затрогващо „да се види цялата тази огромна подкрепа, особено организираните митинги, които се появяват в цялата страна, включително големият в събота във Вашингтон“. Преди официалното начало на митинга, кортежът на Тръмп премина през Freedom Plaza, където поздрави участниците.

Epoch Times banner DC rally

Плакат на Epoch Times на митинга във Вашингтон.14 ноември 2020 г. (Courtesy of Teresa You)

Оспорваните президентски избори все още остават нерешени, тъй като повечето резултати от различните щати все още не са потвърдени, а в ключови щати със съмнителни резултати предстоят правни оспорвания и ново преброяване. Екипът на Тръмп поиска повторно преброяване в Уисконсин, а Джорджия обяви, че също ще прави ново преброяване. Екипът на Тръмп подаде искове и за правни оспорвания в Пенсилвания, Аризона и Мичиган, като същевременно посочи, че в следващите дни ще има повече дела, заведени и в други щати.

Върховният съд на САЩ издаде временна заповед на 6 ноември, изискваща Пенсилвания да отдели бюлетините, пристигнали след изборния ден на 3 ноември. Екипът на Тръмп започна съдебно дело в щата, в което се твърди, че държавните служители на изборите са „управлявали некоректно изборния процес”. Републиканската партия на Аризона започна съдебно дело, търсещо преброяване на гласовете от участъка, надявайки се, че това може да даде по-точна извадка за гласовете. Екипът на Тръмп също така заведе дело, в което се твърди, че има повсеместни изборни нередности и нарушения в Мичиган.

Epoch Times Photo

Участници в митинга в подкрепа на президента Доналд Тръмп във Вашингтон на 14 ноември 2020 г. (Lisa Fan / The Epoch Times)

Няколко мрежи, включително CNN, NBC и Fox News, обявиха кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън за победител, но това бе отхвърлено от Тръмп, който заяви, че „изборите далеч не са приключили“.

Тълпата, събрана във Вашингтон, се насочва и към Fox News, скандирайки „Fox News е провал“, както показва публикация в профила на Million Maga March в Twitter. Тази страница, създадена непосредствено преди събитието, е привлекла около 30 000 последователи за много кратък период от време.

Също така в митинга участва каравана от автомобили, призоваващи за края на Китайската комунистическа партия (ККП) и показващи плакати, че стотици милиони китайци са се отрекли от ККП. 

На 12 ноември Тръмп издаде изпълнителна заповед за спиране на инвестициите в китайски компании, свързани с китайската армия, позовавайки се на заплахи за националната сигурност. Този ход е част от множеството мащабни контрамерки, предприети от администрацията на Тръмп срещу китайския комунистически режим.

Epoch Times PhotoУчастници в митинга в подкрепа на президента Доналд Тръмп във Вашингтон на 14 ноември 2020 г. (Lisa Fan / The Epoch Times)

Организаторът на събитията Александър каза пред The ​​Epoch Times, че коалицията на организацията планира да провежда събития всяка събота в столицата на всеки щат, докато избирателната колегия вземе решение за президентството.

„Така че, останете на улицата, е моето послание към обществеността, защото ни цензурират онлайн. Те ни лъжат чрез масовите медии. Така че единственият начин да продължим да комуникираме тези идеи и истински събития е като се срещнем офлайн (на живо, бел.прев.). И това е, което ние правим“, каза Александър.

Забележка на редактора: Тази статия се актуализира, за да включва последната оценка на организатора за броя на участниците.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!