Доклад на Републиканците разкрива обхвата на прикриване на COVID-19 от Китай; напада директора на СЗО Тедрос за "грубо несправяне"

Републиканци от Комисията по външните работи на Парламента публикуваха окончателния си доклад за начина, по който Китайската комунистическа партия (ККП) се е справила с избухването на COVID-19 в Ухан, Китай, разкривайки „още по-обезпокоителни доказателства за прикриването от Китайската комунистическа партия (ККП) и грубото несправяне на генералния директор на СЗО Тедрос с вируса, което му позволи да се превърне в смъртоносна пандемия".

Републиканецът Майкъл Маккол (R-TX), който ръководи разследването, пише в доклада, публикуван в понеделник:

“Кристално ясно е, че ако ККП беше прозрачна и ако ръководителят на СЗО беше по-загрижен за глобалното здраве, отколкото за успокояването на ККП, можеха да се спасят животи и да се смекчи широко разпространената икономическа разруха. Разкриването на истината е само първата стъпка; трябва да потърсим отговорност както на ККП, така и на генералния директор на СЗО Тедрос за страданията, които те допуснаха света да изтърпи.”

Според Кристина Уонг от Breitbart News, докладът следва друг междинен доклад, публикуван през юни и "съдържа повече подробности и нова информация относно това как ККП е наказала медицинска сестра затова, че е говорила за вируса по-рано, как е принуждавала американски компании в Китай да произвеждат лично защитно облекло (ЛЗО) само за своите граждани, как е инструктирала китайски компании по целия свят да започнат да изкупуват критични доставки и как е заплашвала икономически други държави, ако говорят против Китай."

В ранните етапи на пандемията ККП започва да трупа ЛЗО, включително маски, престилки и ръкавици, закупувайки ги от международния пазар и доставяйки ги в Китай. Същевременно китайските власти национализират вериги за доставки и производство, собственост на американски компании в Китай, принуждавайки компании като General Motors и 3M да произвеждат медицински консумативи за вътрешна употреба, като същевременно им отказва разрешителни за износ.

Комисията на Маккол е получила информация и за дисциплинарното наказание на медицинската сестра Ли Мин от град Тайчжоу, говорила за вируса със свои съученици и членове на семейството през WeChat.

Известието за дисциплинарно наказание е издадено когато генералният директор на Световната здравна организация (W.H.O.) Тедрос Адханом Гебреесус трябва да пристигне в Пекин, за да обсъди COVID-19 с китайския президент и генералния секретар на ККП Си Дзинпин. На 29 януари 2020 г. Тедрос хвали реакцията на ККП относно вируса, като я нарича „много впечатляваща и невероятна“, както и че ККП „всъщност е поставила нов стандарт за реакция по време на огнище“. -Breitbart News

Междувременно Китай заплашва да прекъсне критичните си доставки и използва положението си на производител, за да заплашва страните, призоваващи за международно разследване на действията на ККП по отношение на огнището.

Забележително е, че в доклада се споменава за заплаха от април, отправена от Китай към Австралия, ако не спрат всички разследвания, свързани със справянето с вируса от страна на ККП. Според доклада китайският посланик в Австралия Ченг Джинге е заплашил с бойкот на австралийски стоки в интервю за Financial Review.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...