Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай бесен, че германския Bild иска €149 милиарда за COVID-19

Главният редактор на най-големия германски вестник Билд в четвъртък започна пълна фронтална атака срещу комунистическия президент на Китай Си Дзинпин, заради неспособността на режима му да спре огнището на коронавируса и масовите нарушения с човешките права, извършени от Китайската комунистическа партия (ККП), като иска не по-малко от €149 милиарда от Китай като щети за техните действия.

В статия, озаглавена „Какво ни дължи Китай“, Юлиан Райхелт, видният главен редактор на Билд, пише на Дзинпин, „Вашето посолство в Берлин се обърна към мен с отворено писмо, защото попитахме във вестника ни Bild дали Китай трябва да заплати за огромните икономически щети, които коронавирусът нанася на света."

Обръщайки се към китайския президент, германският редактор писа, „Вие, вашето правителство и вашите учени трябваше да знаете отдавна, че коронавирусът е силно заразен, но оставихте света на тъмно за това. Вашите топ експерти не отговориха, когато Западни изследователи поискаха да знаят какво става в Ухан. Ти беше твърде горд и твърде националистичен, за да кажеш истината, която смяташе за национален позор."

Райхелт каза, "Вие управлявате чрез наблюдение. Нямаше да бъдете президент без наблюдението. Вие наблюдавате всичко, всеки гражданин, но отказвате да наблюдавате болните мокри пазари във вашата страна. Вие затваряте всеки вестник и уебсайт, критичен към вашетоуправление, но не и сергиите, в които се продава супа от прилепи. Вие не само наблюдавате хората си, но ги и застрашавате - а с тях и останалия свят."

Той продължава със своите детайли, като отбелязва, че „надзорът е отричане на свободата. Нация, която не е свободна, не е творческа. Нация, която не е иновативна, не измисля нищо. Ето защо вие превърнахте страната си в световен шампион по кражби на интелектуална собственост.”

„Китай се обогатява с изобретенията на други, вместо да изобретява сам“, пише Райхелт. "Причината Китай да не въвежда иновации и да изобретява е, че не оставяте младите хора във вашата страна да мислят свободно. Най-големият експортен хит на Китай (който никой не искаше да има, но който въпреки това обиколи целия свят) е коронавирусът."

Най-продаваният вестник Bild изчисли преди статията на Райхелт, че Китай дължи на Германия €149 милиарда за щети от коронавируса, което предизвика гневна реакция от китайското посолство в Берлин. Bild заяви, че обезщетението възлиза на €1784 на човек, ако БВП на Германия спадне с 4,2%. Статията на Bild беше озаглавена: „Какво ни дължи Китай“.

В отговор говорителката на китайското посолство Тао Лил заключи, че статията „засилва ксенофобията и национализма“.

Главният редактор на Bild цитира статията на Washington Post от миналата седмица, в която се съобщава, че „вашите лаборатории в Ухан са изследвали коронавируси от  прилепи, но без да поддържат най-високи стандарти за безопасност. Защо токсичните ви лаборатории не са толкова сигурни, колкото вашите затвори за политически затворници?"

Райхелт заключава, "Във вашата страна вашите хора си шушукат зад гърба ви. Вашата власт се разпада. Създадохте непроницаем, непрозрачен Китай. Преди коронавируса Китай беше известен като държава на наблюдението. Сега Китай е известен като държава на наблюдението, която зарази света със смъртоносна болест. Това е вашето политическо завещание".

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!