Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалун Гонг и мистерията на живота

Награди на г-н Ли Хонгджи

(Minghui.org) Когато забързаният ни живот днес направи неочаквана пауза поради неизбежно събитие, имаме усещането като самото време да се удължава. Може би вече нямаме къде да бъдем, а може би не трябва да сме там точно тази секунда.

И след като темпото ни на живот се е забавило, това ни дава време да си обърнем внимание като човечество, да оставим умовете си да се скитат, да се запитаме - наистина, за какво е тази суматоха? Защо бягаме и какво гоним? Какво означава всичко това в крайна сметка? Какъв е смисълът на живота? 

Това е вековен въпрос с много опити за отговор. По-специално, китайската цивилизация, като една от най-дълго живелите култури на планетата, е дала своя солиден принос в тези опити.

От древността китайците се опитват да разберат Вселената, човешкото тяло и самия живот по най-различни начини, с много набези в метафизичното и духовното. Те са възнаградени за своите усилия от многото необикновени явления, които често могат да бъдат открити в аналите на китайската история.

Устояла на времето традиция на духовност

Чигонг (енергийна практика) има дълга история в Китай. От Уукинси на Хуа Туо (Frolics of the Five Animals) до Тайдзикуан на Джан Санфенг (Tai Chi Boxing) - от древна Багуа (Осемте диаграми), Джою (Книгата на промените) и Хуангди Нейджинг (Вътрешната класика на жълтия император) до различните практики на Будизма и Даоизма, всеки период от време в 5000-годишната цивилизация на Китай е потопен в духовно дерзаене. 

Но всичко това спира след като Китайската комунистическа партия пое властта в средата на 20 век. Страхуваща се от всякаква идеологическа опозиция, партията опорочи всички тези духовни артефакти като „феодално суеверие“ и ги отрече като цяло по време на Културната революция.

Стари навици умират трудно обаче и хилядолетна традиция не се изтрива лесно от сърцата на хората.

Чигонг вълната и началото на Фалун Дафа

През края на 70-те години интересът към паранормалното заля Китай и на сцената се появиха хора със свръхестествени способности. Тези хора можеха да четат китайски знаци с уши или да използват телекинеза за придвижване на предмети, очаровайки широката публика. Духовното дерзаене започна, но сега бе под знамето на науката, като клон за изследвания; група китайски учени предложиха нова научна област, наречена „наука за човешкото тяло“, като чигонг е изучаван в тази област като форма на „гранична наука“. 

По това време се появиха много чигонг практики, като една от най-известните е Фалун Гонг - или Фалун Дафа.

Фалун Дафа е духовна дисциплина от Буда школата, основана от г-н Ли Хонгджи, която се ръководи от универсалните характеристики на „Истина-Доброта-Търпение“.

Аспектът на духовното самоусъвършенстване на практиката се допълва от пет серии прости и грациозни медитативни упражнения. Като система за култивиране както на ума, така и на тялото, практиката дава възможност на практикуващите да постигнат  за кратък период от време състояние на физическо и психическо здраве.

Г-н Ли Хонгджи започва да преподава Фалун Гонг на широката публика през май 1992 г.  и през септември същата година практиката е призната за уважавана школа, пряко свързана с Китайската научна изследователска асоциация за чигонг.

Почти 30 години изминаха от вълната на чигонг и разпространението на Фалун Гонг сред обществеността от г-н Ли Хонгджи. Въпреки всички технологични скокове, които направихме оттогава, мистериите на живота и Вселената остават основни въпроси в сърцата на много хора.

Може би някои от тези свръхестествени събития могат да бъдат насока за всеки, който търси отговори на тези въпроси.

Туморът на жена изчезва

Г-н Ли Хонгджи взима някои от своите ученици за участие в Ориенталското здравно изложение, проведено в Пекин през 1992 г., на което той предлага безплатно лечение на хора, търсещи помощ.

Един ден жена на средна възраст идва на щанда на Фалун Гонг. Тя е много болна и трябва да се обляга на ръката на съпруга си. Оказва се, че тя има тумор в корема; коремът й е подут - по-голям от този на жена в деветия месец от бременност. Тъй като болниците не могат да й помогнат вече, тя и съпругът й идват на изложението с последна надежда.

Господин Ли Хонгджи прави жест, сякаш посяга някъде и вади нещо. Мигновено коремът й спада и се връща към нормалния си размер. Коланът на панталоните й вече може да побере две като нея!

Хората там са смаяни в мълчание от това, на което току-що са станали свидетели. Когато най-накрая се опомнят, има бурни аплодисменти. Зрители от другите кабини се втурват вътре, за да видят какво става.

Двойката е напълно смаяна от случилото се. Те са толкова развълнувани и благодарни, че веднага коленичат и се покланят в благодарност на г-н Ли, но той ги подкрепя да се изправят с любезна усмивка.

Двойката веднага написва благодарствено писмо и го предава на организационния комитет на изложението.

Ли Русунг, генерален директор на изложението, дори прочита писмото на глас по високоговорителите.

„Първото признателно писмо, което получихме, беше похвала за Фалун Гонг, и Фалун Гонг получи най-много признателни писма!“ обявява той.

Професор Цзян Шуегуи, главен съветник на изложението, е цитиран да казва: „Лично аз съм виждал много чудеса, направени от учителя Ли Хонгджи на изложението, и мисля, че Фалун Гонг е достоен за званието „Звезда чигонг”. “Като главен съветник на изложението, бих препоръчал Фалун Гонг на всички."

Практикуваща Фалун Гонг, научила за практиката на изложението, си спомня за преживяванията.

„Учителят Ли можеше да помогне на пациент да се освободи от болката само с махване на ръката и толкова много хора бяха излекувани така“, казва тя.

Като се разчува за случилото се на изложението, Фалун Гонг се превръща бързо в сензация в Пекин.

Учителят Ли Хонгджи и Фалун Гонг са поканени да присъстват на Ориенталското здравно изложение и през следващата година, и са удостоени с две награди от журито на изложението - „Наградата за прогрес на граничните науки“ и „Чигонг майстор с най-голямо признание от масите”.

Награди на г-н Ли Хонгджи

Оценка и награди от китайското Министерство на обществената сигурност

През август 1993 г. китайското Министерство на пропагандата и Министерството на обществената сигурност провеждат Трета национална конференция за признаване на почетни лица, подкрепящи правосъдието и спасявайки хората в опасност. За събитието те поканват г-н Ли Хонгджи да предостави безплатно лечение на 100 присъстващи на конференцията. Лечението дава изключителни резултати. 

В знак на благодарност за невероятния принос на г-н Ли, на 31 август Министерството на обществената сигурност написва благодарствено писмо до Китайската асоциация за научни чигонг изследвания, в което се казва:

“Г-н Ли Хонгджи беше специално поканен в Министерството на обществената сигурност на 24 август, за да предостави лечение на Ванг Фанг (бившият министър на Министерството). На 30 август г-н Ли Хунчжи също доведе група практикуващи Фалун Гонг на конференцията, за да предложи лечение на 100 участници и забележителната ефективност на лечението получи широко признание.

“Някои от получилите лечение страдаха от заболявания, останали от наранявания с нож и огнестрелни оръжия. След лечението те бяха незабавно облекчени от всички симптоми като болка, изтръпване и хронична слабост. Страдащите от мозъчни заболявания се възстановиха и почувстваха облекчение след лечението. Те нямаха вече симптоми като главоболие и замаяност.

“На някои хора им бяха отстранен туморите на място. Други изхвърлиха камъни от жлъчката в рамките на 24 часа след получаване на лечението. Трети страдаха от стомашни заболявания, сърдечни заболявания или артрит. След лечението всички те нямаха симптоми вече. ... ... Ето защо нашата фондация би искала да изрази искрената си благодарност към вас (визирайки председателя на съвета на директорите), към различните ръководители на вашата асоциация и към г-н Ли Хонгджи.”

Благодарствено писмо от фондация „Подкрепа на правосъдието и спасяване на хора в опасност“ на Министерството на обществената сигурност 

Всекидневникът People's Public Security Daily, ръководен от Министерството на обществената сигурност, публикува специален репортаж на 21 септември 1993 г., озаглавен „Фалун Гонг предостави лечение на почетни лица, поддържащи правосъдието и спасявайки хората в опасност“, в който се казва, че тези лица са изпитали „забележително подобрение след лечението."

Всекидневникът People's Public Security Daily
потвърждава постиженията на Фалун Гонг

На 27 декември 1993 г. фондация „Задължително правосъдие и спасяване на хора в опасност“, свързана с Министерството на обществената сигурност, връчва почетно удостоверение на г-н Ли Хонгджи.

Проучване от китайското Държавно спортно бюро

През май 1998 г. тогавашният директор на китайското Държавно спортно бюро заминава за град Чангчун, провинция Джилин, където за първи път е преподаван Фалун Гонг, за да проведе проучване на практиката. Той наблюдава група практикуващи да правят упражненията на Фалун Гонг на площада, което същата вечер е излъчено по националните новини. Програмата продължава около десет минути.

През септември 1998 г. Държавното спортно бюро изследва 12 553 практикуващи Фалун Гонг и установява, че степента на изцеление от специфични болести е 77,5%. Това, наред с 20,4% от практикуващите, които съобщават, че са подобрили здравето си като цяло, допринася за общо 97,9% от практикуващите, които отчитат изключителни здравни ефекти от Фалун Гонг. 

Според анкетата, всяко анкетирано лице спестява средно над 1700 юана за медицински сметки годишно. Годишната икономия от всички респонденти възлиза на над 21 милиона юана. Голяма част от изследваните са пациенти с фатални заболявания. Всички те успяват да възстановят здравето си чрез практикуване на Фалун Гонг.

Споделяния на хора от всички области на живота

От самото си начало през 1992 г. Фалун Гонг демонстрира невероятна ефективност при изцелението на хора и поддържането им във форма. Някои пациенти с рак, за които болниците са били безпомощни, също се възстановяват след като започват да практикуват Фалун Гонг и да живеят съгласно принципите на Истина-Доброта-Търпение.

Прочутият тенор г-н Гуан Гуимин е страдал от различни заболявания.

„Бях диагностициран с хепатит В и с ранни стадии на чернодробна цироза през 1983 г.“, каза той. „Взех много лекарства и се лекувах в различни болници, но нищо не даде резултат. По-късно опитах различни видове чигонг практики, но състоянието ми не се подобри много.

„Усетих, че съм стигнал до задънена улица. Така започнах да търся още по-добри практики и в крайна сметка открих Фалун Гонг. За мен фразата „добро здраве“ беше само далечна мечта в миналото, но сега живея в пълния смисъл на думата здрав дух в здраво тяло.“

Известният тенор г-н Гуан Гумин

Г-н Ли Чихуа е ветеран на комунистическата партия, който е станал член на Червената армия през 1931 г. Преди пенсионирането си той е директор на Втори медицински университет на Народоосвободителната армия (PLA), здравен комисар на отдела „Обща логистика“ към PLA и началник на Общатата болница на PLA.

Съпругата на г-н Ли е страдала от сериозни заболявания в продължение на десетилетия, но напълно се възстановява наскоро след като започва да практикува Фалун Гонг. Той е толкова впечатлен от чудотворната лечебна сила на Фалун Гонг, че сам започва да практикува Фалун Гонг през 1993 г. Не след дълго собствените му здравословни проблеми също изчезват. Здравето му се подобрява все повече и повече; начинът му на мислене също става по-възвишен.

Той написва следното в статия, озаглавена „Принципите не са отправната точка за научните изследвания и науката се нуждае от повече изследване и практика“:

„За наше щастие имахме така ценната възможност да открием Дафа на Учителя Ли Хонгджи на нашата възраст. В същото време и двамата имаме едно желание. Пожелаваме на нашите стари другари, стари колеги и началници, както и на хората на средна възраст, младото поколение и дори по-младите поколения, всички да се освободят от своите „твърди“, „фиксирани“ представи и да прочетат книгата “Джуан Фалун” (Zhuan Falun), и да практикуват упражненията на Фалун Гонг. Тогава ще можете сами да се убедите дали има някаква истина в това, което ние старите хора говорим."

Г-н Ли Чихуа (Li Qihua), бивш началник на Общата болница на PLA
(изображение от интернет)

Репортажи от медийни издания

China Economic Times публикува дълъг репортаж на 10 юли 1998 г., озаглавен „Мога да се изправя сега!“ Това е история за Шие Шуфен, домакиня от Хандан, провинция Хебей. Тя е парализирана и на легло в продължение на шестнадесет години, преди по чудо да се възстанови и да може да ходи отново, след като започва да практикува Фалун Гонг.

Репортажа в China Economic Times

 China Youth Daily: “Фестивал на живота”

Китайският младежки ежедневник China Youth Daily използва заглавието „Фестивал на живота” в описание на образцовото поведение на 1500 практикуващи Фалун Гонг на церемонията по откриването на Азиатския спортен фестивал, състоял се в Шенян на 28 август 1998 г. Статията също така описва подробно за чудодейните лечебни ефекти на практиката.

Фалун Гонг шествие на церемонията по откриването на Азиатския спортен фестивал в Шенян през 1998 г.

Вечерният вестник Yangcheng Evening News: “Фалун Гонг за всички възрасти”

На 10 ноември 1998 г. китайският вечерен вестник Yangcheng Evening News съобщава за мащабна сутрешна практика на 5000 практикуващи Фалун Гонг под заглавието "Фалун Гонг за всички възрасти".

Репортажът включва снимки на 93-годишен и 2-годишен практикуващи Фалун Гонг, и посочва, че по това време в Гуандун практикуват Фалун Гонг близо 250 000 души. В репортажа се подчертава също така, че за обучението на Фалун Гонг няма разходи и всички упражнения се преподават от доброволци.

Китайските медии свидетелстват за великодушния характер на практикуващите Фалун Гонг

Тъй като практикуващите Фалун Гонг обръщат внимание на самоусъвършенстването на характера си и издигането на своя морал, историите за тях, в които вършат добри дела, са разказвани една след друга. Китайските медии също свидетелстват за някои отделни случаи.

На 17 март 1997 г. Dalian Daily пуска история, озаглавена: „Анонимен старец дава от себе си“. Става дума за възрастен мъж на име Шен Лицян, който ремонтира цяла година четири пътя - с обща дължина над километър - за местните жители. Когато хората го питат от коя работна единица е и колко ще струва ремонта, старецът отговаря: „Аз съм практикуващ Фалун Гонг. Просто искам да направя нещо добро за всички".

На 16 февруари 1998 г. в раздела „Писмо до редакцията“ на Beijing Daily е публикувано писмо във възхвала на неизвестно лице в Пекин. Този човек дарява 80 000 юана на Химическия изследователски институт към химическа компания в Ланджоу за изследователска работа в северозападния регион и още 10 000 юана на клон Langfang на Китайския институт за петролни проучвания и развитие.

Дарителят на парите споделя, че след като е започнал да практикува Фалун Гонг е придобил ново разбиране за смисъла на живота, човешката амбиция и култивирането на характера, и че е решил да направи такива дарения въз основа на новите си разбирания. Пекинската национална радиостанция също прави едночасова програма по тази история, както и за Фалун Гонг като цяло. 

На 21 февруари 1998 г. Dalian Evening News съобщава, че Юан Хонкун, студент на Военноморската академия в Далиан, е спасил дете, което е паднало в река на три метра дълбочина през дупка в леда на 14 февруари. Той е приветстван като герой от местните хора и е удостоен със заслужена цитация II клас от академията. По това време Юан Хонкун практикува Фалун Гонг от две години.

През втората половина на 1998 г. някои пенсионирани кадри, ръководени от Цяо Ши, бивш председател на Националния народен конгрес, провеждат подробно разследване на Фалун Гонг, което отнема няколко месеца. В него те стигат до следното заключение: „Фалун Гонг носи много ползи за страната и хората, и не причинява никаква вреда.“

Прокламации от цял ​​свят

Фалун Гонг вече се е разпространил в повече от 100 страни и региони по света и е получил повече от 3000 декларации, резолюции и писма в подкрепа от целия свят. Господин Ли Хонгджи, основателят на Фалун Гонг, е номиниран за Нобелова награда за мир четири пъти подред. Книгата “Джуан Фалун” е преведена на над 40 езика и е разпространена по целия свят.

Освен континентален Китай, изследователи в Северна Америка, Тайван, Русия и много други места са извършили обширни проучвания и систематични изследвания за физическите и психическите състояния на практикуващите Фалун Гонг.

Северноамериканските изследователи са открили няколко известни феномена при практикуващите Фалун Гонг:

(1) Защитната способност на неутрофилите на практикуващите, вид бели кръвни клетки, защитаващи ни от инфекция, се увеличава и техният жизнен цикъл също се увеличава;

(2) С повишената активност на тези неутрофили, някои практикуващи се нуждаят само от 20% до 30% от нормалното количество неутрофили, за да поддържат същото ниво на имунна защита като здрав непрактикуващ, което също намалява тежестта върху костния мозък на практикуващите да произвежда неутрофили.

(3) Имунната система на човек функционира като меч с две остриета. Тя може да убива патогени и да защитава тялото, но ако е твърде активна, може да причини прекомерно възпаление или алергични реакции в човешкото тяло. Но неутрофилите на практикуващите Фалун Гонг оцеляват по-дълго при липса на възпаление, а също така имат и по-силна антибактериална функция, което спомага за защита на тялото. Когато възникне възпаление, неутрофилите умират бързо, като по този начин предотвратяват имунната система да атакува себе си.

По отношение на изследванията на енергийното поле, северноамериканските изследователи са открили, че сайтовете за практикуване на Фалун Гонг могат да увеличат контрактилното напрежение на изолирани кардиомиоцити (клетки на сърдечния мускул) с 35-111%, тоест енергийното поле на практикуващите Фалун Гонг сайтове значително подобрява контрактилна активност на кардиомиоцитите.

Епилог

През вековете човешките същества винаги са копнели за един по-добър свят. Това желание надхвърля границите на нации, региони и култури - и се отразява днес в принципите на Истина-Доброта-Търпение.

Благодарение на своите изключителни ефекти Фалун Гонг бързо се откроява сред над хиляда чигонг практики по това време. Тя се разпространява бързо, главно от уста на уста от онези, които са изпитали полза от практиката. Тъй като все повече хора споделят своя опит в практикуването на Фалун Гонг, все повече и повече хора се присъединяват към практиката.

И тъй като все повече хора се заемат с тази практика, може би нашият свят ще стане едно по-добро място, а животът ни ще намери един по-възвишен смисъл.

Най-актуална информация за Фалун Гонг, както и информация от първа ръка от самите практикуващи, можете да намерите на сайта Minghui.org.

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!