Руските Ту-160 докараха ЮАР до възторг

/Поглед.инфо/ Излетели в Южна Африка, руските стратегически ракетоносци Ту-160 доведоха до възторг местните жители. В социалните мрежи се появиха много снимки и видеоклипове на кацането на самолета на руските Въздушно-космически сили в авиобазата “Ватерклоф” близо до Претория.

На снимките и във видеоклиповете може да се види как африканците се радват и позират на фона на кацналите самолети.

Според пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация полетът на разстояние над 11 хиляди километра ще помогне за увеличаване на бойната подготовка на летателния състав на двете страни. Маршрутът на ракетоносците и самолетите на военно-транспортната авиация Ил-62 и Ан-124 “Руслан”, придружаващи ги, е преминал през въздушното пространство над водите на Каспийско и Арабско море, както и на Индийския океан. В последните етапи на маршрута самолетите Ту-160 са ескортирани от изтребители на ВВС на Южна Африка.

Ту-160 "Белият лебед" е способен да носи до 12 ракети с ядрена бойна глава. Обхватът на тези ракети е до 3500 километра. Променливата геометрия на крилата му позволява да лети с обхват от 13 950 километра и да достига скорост до 2200 километра в час. Таванът на надморската височина на полета е 21765 метра.

Самолетното въоръжение може да включва ракети Х-55СМ и аеробалистични хиперзвукови ракети Х-15С. В бъдеще самолетът трябва да получи ракети X-555 и X-101 с увеличен обхват.

Превод: В.Сергеев

Източник/ци: https://pogled.info/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни