Цацаров: Шест души с пари, власт и медии не желаят Иван Гешев

Сотир Цацаров

Сотир Цацаров

"Гешев не се огъна в най-тежкото време, защото работи. Дойде време, когато начело на прокуратурата трябваше да застане прокурор". Тази категорична позиция изрази настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, който подчерта, че с чиста съвест подкрепя кандидатурата му. 

"Шест души с пари, власт и медии не желаят Иван Гешев да бъде избран за главен прокурор", заяви настоящият обвинител №1 в отговор на нападки срещу кандидатурата на Гешев, отправени от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, които той прочете от предварително написан лист по време на вчерашното изслушване на Гешев от ВСС.

В отговор Цацаров заяви, че няма да репликира Панов с написани на лист отговори, незнайно от кого, но посочи, че в последните месеци е станало ясно защо има такава яростна атака срещу Гешев и това засегнатите интереси на тези хора с пари власт и медии. Цацаров допълни и, че изборът на Гешев е и личен провал на настоящия политик и бивш правосъден министър Христо Иванов.

Майка разкри, че на сина й предложили 20 лв, за да отиде на протеста в подкрепа на Гешев

„Той се провали в това да изпълни задачите, поставени му от хора у нас и чужбина", заяви обвинител №1, визирайки Иванов и допълни, че сега представители на задкулисните кръгове у нас говорят за нужда от реформа в прокуратурата, защото не се харесва кандидатурата на Гешев.

„Ако кандидата се казваше Христо Бойкикиев или Лозан Панов, тогава реформата щеше да бъде обявена за приключена", заяви още Цацаров.

Той посочи и че част от протестите, които се организират срещу Гешев са плод на „гнусна политическа игра".

„Една политическа партия, в опит да бъде забелязана, защото няма как по друг начин да бъде забелязана, заяви, че спира предизборната си програма. Фундаментално! Все едно спряха влаковете на БДЖ или програмата на БНР", допълни Цацаров.

Източник/ци: https://faktor.bg/b

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...