Странно... Прекратиха мач в Англия заради расизъм!

Странно... Прекратиха мач в Англия заради расизъм!

В Англия прекъснаха и отмениха мач заради расизъм само 5 дни, след като светът охули България за проявите на 20-ина фенове по време на европейската квалификация срещу "трите лъва".

Двубоят от първия кръг на Купата на ФА между Харинги Бороу и Йовил бе спрян и анулиран при 1:0 за гостите, след като вратарят на домакините Валери Дъглас Пайетат се оплака от расистки обиди.

Камерунският страж бе плют, руган и замерян с предмети от агитката на гостите, докато се готвеше да пази изпълнение на дузпа.

Защитникът Коби Роу, който опита да защити съотборника си, също бе обиждан на расова основа. Треньорът на домакините, които са в аматьорската лига, извади отбора си и бесен призна:

"Нямаше начин да оставя това да продължи. Не ми пука дали ще ме накажат".

Йовил също излезе от терена в солидарност, а Футболната асоциация вече разследва случилото се. В съобщение, тя ясно заяви, че "мерките ще са крайни и за такива актове на дискриминация няма място във футбола."

Организацията Kick it Out, която се бори с расизма в Англия от 20 години, също излезе със съобщение:

"Случилото се днес доказва, че и в нашата игра тук футболистите продължават да са обект на дискриминация, докато опитват да вършат работата си. Действията на отбора и мениджъра на Харинги са достойни за уважение. Надяваме се наказанията да са подобаващи за този грозен акт на дискриминация".

Инцидентът изглежда доста по-сериозен от този, който стана в София. Не може да се каже, че тук е било застрашено здравето на играч, както и не можем да говорим за пряк контакт, плюене или удряне с предмет на футболист от трибуните.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...