Летище „София“ се гаври с гадни сандвичи за 8,20 лв.

157140451871385

Цените на летище „София” скочиха за пореден път и станаха почти недостъпни за средния българин, показа кратка обиколка на Терминал 2. Надценката е огромна, а самият асортимент – твърде обикновен, пише „Флагман“.

Да хапнеш един сандвич преди полет се оказва истински лукс – най-простият бургер с шунка или луканка с кашкавал струва 8,20 лв. Иначе във всяко бистро в София подобни филии се продават за около 1,60.

Обидното към купувачите е, че въпреки солените цени, сандвичите имат отблъскващ и неапетитен вид, хлебчето е очебийно старо, шунката нахвърляна грозно, а опаковката е от долнопробен найлон.

„Не може да предлагаш стока на космически цени с нулев търговски вид.”, оплакват се пътуващите. Ако случайно ожаднеете, също има проблем. Най-обикновените малки сокчета от 250 мл. струват….4,60 лв. при реална цена около лев и нещо.

Малка минерална вода пък няма да намерите под 2,50 лв. в нито едно от барчетата и кафенетата. Проблем за всеки средностатистически българин е и да пие едно кафе – справка в ценоразписа показва, че най-обикновено еспресо „Кимбо“, което е и най-евтиното кафе по родните магазини и заведения, тук се предлага за 4,50.

Ако предпочитате капучино, можете да го изпиете с наслада за 5,30. Толкова струва и безкофеиновото. Гранде капучиното пък е истински удар за джоба – ще ви излезе 6,90.

Най-евтино в менютата на летището е нес кафето – може да си вземете чашка със силната ободрителна напитка само за 4,10.

Най-вероятно заради стряскащите цифри под най-обикновени артикули, отпътуващите за чужбина влизат в ролята на Бай Ганьо и си носят в чантата вода и някоя суха паста или вафла, за да се подкрепят преди полет. „Солено кафе няма да пия, а и сандвичът ще ми се стори горчив.

Абсурд е да дам 20 лева за кафе, сандвич и сок”, споделиха разочаровани пътници пред Lupa.bg.

Флагман

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...