Летище „София“ се гаври с гадни сандвичи за 8,20 лв.

157140451871385

Цените на летище „София” скочиха за пореден път и станаха почти недостъпни за средния българин, показа кратка обиколка на Терминал 2. Надценката е огромна, а самият асортимент – твърде обикновен, пише „Флагман“.

Да хапнеш един сандвич преди полет се оказва истински лукс – най-простият бургер с шунка или луканка с кашкавал струва 8,20 лв. Иначе във всяко бистро в София подобни филии се продават за около 1,60.

Обидното към купувачите е, че въпреки солените цени, сандвичите имат отблъскващ и неапетитен вид, хлебчето е очебийно старо, шунката нахвърляна грозно, а опаковката е от долнопробен найлон.

„Не може да предлагаш стока на космически цени с нулев търговски вид.”, оплакват се пътуващите. Ако случайно ожаднеете, също има проблем. Най-обикновените малки сокчета от 250 мл. струват….4,60 лв. при реална цена около лев и нещо.

Малка минерална вода пък няма да намерите под 2,50 лв. в нито едно от барчетата и кафенетата. Проблем за всеки средностатистически българин е и да пие едно кафе – справка в ценоразписа показва, че най-обикновено еспресо „Кимбо“, което е и най-евтиното кафе по родните магазини и заведения, тук се предлага за 4,50.

Ако предпочитате капучино, можете да го изпиете с наслада за 5,30. Толкова струва и безкофеиновото. Гранде капучиното пък е истински удар за джоба – ще ви излезе 6,90.

Най-евтино в менютата на летището е нес кафето – може да си вземете чашка със силната ободрителна напитка само за 4,10.

Най-вероятно заради стряскащите цифри под най-обикновени артикули, отпътуващите за чужбина влизат в ролята на Бай Ганьо и си носят в чантата вода и някоя суха паста или вафла, за да се подкрепят преди полет. „Солено кафе няма да пия, а и сандвичът ще ми се стори горчив.

Абсурд е да дам 20 лева за кафе, сандвич и сок”, споделиха разочаровани пътници пред Lupa.bg.

Флагман

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни