Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И Борисов закова критиците: Можем ли да кажем, че каквото е правителството, такива са и гимнастичките ни!

Бербатов: 50 души не могат да определят нацията ни като расистка. Аз съм горд българин!

"Това си е работа изцяло на Българския футболен съюз. Аз съм казал само, че с това ръководство на Българския футболен съюз държавата няма да има финансови взаимоотношения".

Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод днешното заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което се очаква да бъде гласувана оставката на Борислав Михайлов. 

Припомняме, че оставката на президента на БФС беше поискана от министър-председателя след срамната загуба и расисткия скандал на футболната квалификация България - Англия.

"В който и град да отидем, ни казват - искаме стадион. Това са 15-20 милиона за всеки един от тях. Трябва ли държавата да ги даде на нещо, което обществото не приема? Чували сте ме неведнъж и два пъти, че ако БФС сложи 5-годишна програма за детско-юношеския футбол за Х милиона на година, сме готови да седнем и да разговаряме с тях", каза Борисов.

"С това ръководство, съгласете се, седна да говоря с Борислав Михайлов днес, да поема всичките му пасиви. Не искам! Футболните хора ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще избирате ли, няма ли да избирате, ще подават ли оставка, няма ли да подават, това си е лично тяхно право. Ние в това не се бъркаме. 

Каквото решат – ако нас ни удовлетворява като прозрачност, като чистота, подкрепа на обществото, сядаме и подпомагаме детско-юношеския футбол. 

Не ни вкарвайте в драмата какво ще решат футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние политиците да се отъждестявавме с победите или със загубите, и да поемаме пасивите или активите, е погрешно. Защото, като дойдат златните момичета със златните медали, ние можем да излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем - каквото ни е правителството, такива са ни и гимнастичките. Не е правилно и би било добре и опонентите ни да се съобразяват с това, посочи Бойко Борисов. 

Премиерът Борисов изтъкна и разговора си в Брюксел с британския му колега Борис Джонсън. „Заедно сме срещу расизма“, отбеляза Борисов и подчерта прекрасните отношения, които България има с Обединеното кралство.  

„Огромната част от държавите са за получаване на европейска перспектива за Република Северна Македония и Албания. Решението е отложено за месец май. Приветствам споразумението за спиране на огъня в Сирия“, заяви още премиерът Бойко Борисов. 

„Нищо не е приключило, просто е отложено. Отчетена беше огромната работа, която свършиха колегите в Северна Македония и Албания. Да, безспорно има страх от разширяването. Но огромната част от държавите са „за” тези две държави да получат своята перспектива”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където се провежда среща на върха.

„Нашата подкрепа винаги са я имали”, допълни Борисов.

Освен това Борисов е посъветвал македонския си колега Зоран Заев да не подава оставка заради отлагането на поканата за започване на преговори за присъединяване към ЕС. 

Но по никакъв начин нито Берлинският процес, нито този процес е приключил снощи“, каза още премиерът и добави: „Всяка от държавите има своята логика, никой не е казал „не“, всеки казва „добре, но нека да се подготвят максимално добре“. Няколко месеца не са вечност“.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че е разговарял с колегата си от Република Северна Македония Зоран Заев. „Свършил е много работа и има още какво да се направи“, подчерта Борисов. Той напомни, че когато България е направила своя цивилизационен избор, всички политически партии в страната ни са били категорични, че това е нашият европейски път. 

Нито една от стоките в санкциите на САЩ не касаят България - имаме много добри двустранни отношения, заяви Борисов. Попитан дали американските мита за част от стоките в ЕС засягат България, премиерът отговори:
"България и САЩ имат много добри двустранни отношения, даже днес оттам се прибират главният прокурор, заместник-главният прокурор, шефовете на служби. Имаме изключително добро двустранно сътрудничество. Нито една от стоките, които са посочени в санкциите, не касаят България. Считам, че в следващия месец ще имаме много по-добро развитие на двустранните отношения със САЩ."

По отношение на Многогодишната финансова рамка, която европейските лидери предстои да обсъждат, министър-председателят Борисов бърна внимание, че е важно да не пострадат кохезията и земеделието и да се наблегне повече на иновациите и киберсигурността.

На въпрос на медиите относно предстоящия европейски доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България, премиерът Борисов заяви, че е оптимист.

„Изпълнили сме всички препоръки. Няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили“, заяви министър-председателят.

Акад. Петър Иванов: Агент Иван показва среден пръст по телевизията. И никой нищо. Що ве, другари прокурори?

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!