Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Игнат Раденков: От ремонта на бул. “Левски” във Варна ГЕРБ са откраднали 50 милиона

бойко борисов корупция пари

ОТВОРЕНО ПИСМО

На вниманието на Зам.-главния прокурор на РБ

И кандидат за главен прокурор

Г-н Иван Гешев

 

Уважаеми г-н Гешев,

Нашето гражданско сдружение „Съграждане” има вече 20-годишна история. Основната ни дейност е срещу най-уродливото явление в страната ни, а именно убийствената със своите размери корупция.  На 24.06.2018г. в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, ползваме тази форма на обръщение както и в конкретния случай, тъй като страната ни се управлява на принципа „Над нас е Господ, след нас потоп”, изнесохме редица факти, подкрепени с първични документи, актове и съдебни дела, установени и с докладите на Сметна палата и АДФИ, потвърдени от зам.-кмета по финансите, включително и финансиста на Община Варна, касаещи злоупотреби и престъпни схеми за стотици милиони левове. В заключение, обръщайки се към министър-председателя, заявихме, че тази убийствена със своите размери корупция, която съсипва икономиката ни и доведе народа ни до просешка тояга е немислима без неговата пряка намеса и осигурения чадър от главния прокурор Сотир Цацаров.  Споделяйки тревогата си заявихме: „Не се ли страхувате г-н Борисов, че сте на път да се сдобиете с прозвището на българоубиец?”. И отново глас в пустиня!

В предаването „Не се страхувай” на Васил Василев, заявих този път устно, че тази убийствена корупция е немислима без пряката намеса на министър-председателя и осигурения чадър от главния прокурор. Отново никаква реакция.

Направихме предложение до НС да се създаде временна анкетна комисия, която да установи истината, касае се за престъпни схеми за източване на милиарди левове чрез поставените т.нар. „обръчи от фирми”, които обсебват над 90% от общинските, държавни, европейски и всевъзможните бюджети и фондове.  Получихме обратна разписка и дотам.

Прилагаме двата последни материала до ПКПКОНПИ към Община Варна на 10.07.2019г., и след като съвсем умишлено беше провалена срещата от Председателя на Общински съвет Варна, г-н Балабанов, последва второто писмо, адресирано до него, на 21.08.2019г.

В писмото в прав текст заявявам: „Г-н Балабанов отново излизам с лицето си пред обществото, слагам подписа си, по всяко време по ваше искане мога да представя комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, с която доказвам, че нося отговорност за казаното от мен и твърдя, че от мегапроекта бул. „Васил Левски” във Варна, който действително е сериозна придобивка за града ни, и тук откраднахте 50 млн. лв.

Уважаеми г-н Гешев,

Окончателно се убедихме в дългата ни борба с корупцията, че всички ние, от президентът до обикновеният гражданин, не осъзнаваме какви са последствията за обществото ни, вследствие властващото беззаконие и убийствената корупция. Запознавайки се подробно с изнесените от нас материали в посочените писма, ще се убедите и Вие, че олигархията-мафията изцяло е обезличила държавността, че страната ни напълно е феодализирана, и на практика е превърната в напълно разграден двор. Вие повече от три години заемате длъжността на зам.-главен прокурор и ръководител на специализираното звено против корупцията и не посмяхте да бръкнете с пръст в раната. Не разследвахте нито една от т.нар. „обръчи от фирми”, чрез които се превъртат милиарди левове. Не посмяхте да влезете и разследвате нито една от големите общини, където се обсебват над 50% от общинските бюджети! Запознавайки се с изнесените от нас факти, предимно за крупните злоупотреби в Община Варна, което е масова практика в страната, всеки честен и достоен професионалист би се срамувал.

Може ли да има две истини, г-н Гешев? Аз съм отговорен човек, доказал съм го във времето, и смятам, че във всяка уважаваща себе си правова държава, след категоричните публични обвинения от моя страна, би трябвало да бъда подведен под отговорност и да докажа твърденията си в съда, вместо това обаче впрегнахте цялата репресивна държавна машина срещу нас, съсипахте бизнеса ни, посегнахте на домовете ни, случаи подробно описани в материалите. Ето защо съм принуден да слагам името си, за да предпазя от репресии и посегателства активистите на сдружението. В случая се не се касае за личностни отношения, а за по-нататъшното съществувание на родината ни. Ето защо още един път призоваваме гражданското общество да се отзовем като един на обявения от организаторите на 24.10.2019г. общонационален протестен митинг пред ВСС, който ще заседава по утвърждаването на новия главен прокурор на РБ.

Ние не сме нито против Иван Гешев, нито против който и да е, а против престъпното статукво, против неработещата и корумпирана правоохранителна и правораздавателна система.

Ние сме за издигането и прилагането върховенството на закона и връщане справедливостта в обществото, преразглеждане на целия криминален преход, съд и присъда за виновните и връщане на заграбеното. 

16.10.2019г.                                                                            Сдружение „Съграждане”

ул. „Ген. Паренсов” №8                                                                        Игнат Раденков

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!