Гриша Ганчев за Боби Михайлов: Корумпирано изчадие!

Гриша Ганчев за Боби Михайлов: Корумпирано изчадие!

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев посрещна с одобрение новината за подадената от президента на БФС Борислав Михайлов оставка. Босът на „червените” изказа специални похвали на спортния министър Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов, които упражниха основния натиск върху дългогодишния ръководител на българския футбол.

Това се случи след срамния расистки скандал, белязал историческата загуба на България с 0:6 от Англия в европейските квалификации. По-късно днес пък служители на ГДБОП обискираха централата на БФС, а в резултат на акцията, проведена по подозрения за престъпления срещу спорта, бяха арестувани 5-има души, сред които и шефът на съдиите Йордан Сталев.

„Браво на държавата! Днес видяхме, в държавата има държавници”, заяви Ганчев за официалния сайт на ЦСКА, който публикува интервю на боса, дадено пред „Топ Спорт”.

„Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта - Красен Кралев. Показаха нулева  толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути.”

„Фаворит за заместник на Михайлов? Нямам такъв, не е моя работа. Само да е човек, който иска да работи и да развива футбола ни, да не пречи, да е компетентен. Да не се напива до 11:00 часа. Батето, лека му пръст, беше единствен - можеше да пие по 24 часа в денонощието, но не го хващаше. Трябва да се налагат младите. Това ни беше голямата борба - на мен и Наско Сираков, от много години е така. Със зъби и нокти се борихме това да стане. Трябва да има ясен правилник във футбола ни”, казва Гриша Ганчев.

Боби Михайлов подаде оставка като шеф на БФС, а срещу футболната централа се води разследване за корупция

Босът на ЦСКА обаче бе сред маститите футболни началници, които подкрепиха Боби Михайлов на последния конгрес на БФС, проведен през пролетта на 2018 г. На него Боби Михайлов бе преизбран за четвърти път за началник на футболната централа. Гриша Ганчев до последно залъгваше Любо Пенев, че ЦСКА ще подкрепи кандидатурата му, но не го направи. Така Пенев бе оставен без подкрепата на родния си клуб, закономерно не съумя да събере почти никакви гласове и бе попилян от обиграния футболен апаратчик Михайлов.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...