Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Преклонене гава сабя не я сече! Храбрият ни премиер свиква съвета по сигурността... И бегам бате

Автор: Дир. бг

Преди два дни Борисов заяви: "Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него дипломацията е много по-важна, отколкото силовите действия.

"Ако са жени и деца? Айде ако са мъже иди-дойде, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим?  Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни", заяви премиерът.

Преди дни Ердоган заплаши, че ако Европа го смята за окупатор, той може да пусне над 3 млн. бежанци към континента.

Според Борисов войната във Сирия е причина да се обърне по-голямо внимание на мигрантския натиск.

"Това е един процес, който се подкрепя от Европа, Щатите, Канада, Австралия, Япония и ООН. Той е изключително важен и жизнен на дневен ред, защото войната в Сирия, в Либия, ситуацията е просто изключително сложна. Тази война, която е в Сирия, десетки хиляди бойци на ислямска държава и техните семейства ако щете и ние трябва да бъдем много подготвени. В ООН кралят Абдула е дал пример за България как държава с мюсюлманско население, няма нито един засечен ислямски боец по света. Това се дължи на работата на нашите специални служби, на прокуратурата", коментира премиерът. 

Източник: Дир. бг

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!