Бойко се завърна победител! Склони арабите да ги черпим една конференция и още нещо...

Борисов и Абдула II

Една от целите, които си бяхме поставили, беше да домакинстваме процеса "Акаба". Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещението си в Аман и разговорите с краля на Йордания Абдула Втори.

Борисов припомни, че организацията е създадена през 2015 г. за борба с тероризма и радилализма, подкрепена от САЩ, Канада и ООН и промотирана лично от краля на Йордания. Това е процес, подкрепян от Европа, САЩ, Япония, Австралия, Канада и ООН.

Днес на срещата с йорданския крал си припомнихме какво правехме, когато бях главен секретар и решихме и двата формата – и борбата с тероризма, и с радикализма на Балканите и в Европа да се проведат в София. България ще бъде домакин, тъй като се отчита не само нашия опит, а и това, че България и Северна Македония ще председателстват съвместно Берлинския процес, заяви Борисов.

Премиерът допълни, че страната ни ще бъде домакин, тъй като е отчетен опитът ни при организацията на председателството на Съвета на Европейския съюз, срещата 16+1, Берлинският процес.

Процесът е важен, на дневен ред, поради настоящата война в Сирия, Либия. Обстановката е сложна, очаква се нова бежанска вълна, добави Борисов.

Той припомни, че страната ни води балансирана политика и затова е предпочетена за домакин на процеса Акаба. 

На един от панелите на ООН крал Абдулла II е дал пример, че България е държава, в която има мюсюлманско население, но няма нито един засечен ислямско боец по света, припомни премиерът.

„Това от една страна се дължи на работата на нашите специално служби и Прокуратурата, но и на толерантната политика, която води страната ни към малцинствата“, добави Борисов.

---

Перо: От няколко дни се съм спал, но днес камък ми падна от сърце. Ще го председателстваме процеса! Голяма работа сме.

proksima: На Борисов му е отказана среща с Тръмп, с Путин, с новия премиер на Гърция (върнаха го от въздуха), с Курц, с Ердоган, с президента на Сърбия, на Румъния Премиерът на Северна Македония го детронира от поста лидер на Западните Балкани , като пожела Гърция да поеме лидерството на Балканите. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео умишлено заобиколи България, като не я включи в Балканския си тур. Нищо не е случайно и всички дипломати разбират какво означава това за България и нейните управляващи The End

PrastoveteMU: Хем лъжлив Б.Б. пред Българо американската търговска камера: Аз съм имал срещи и разговори с президента Тръмп, (Минута 50:45) #Евроком #ЕвроДикоФ #СашоДиков ЕПИЗОД 79 на предаването ЕвроДикоФ Streamed live on Oct 11, 2019 https: www.youtube.com watch?time_continue 1653&v Хем и шубелив Борисов с тежко признание в Ямбол, че ако стане война, ще избяга Пази Боже тук и нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети. Може да има смели тук в залата, но и аз включително ще хвана нанякъде, без да се правим на големи войводи . http://epicenter.bg/article/

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...