Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко се завърна победител! Склони арабите да ги черпим една конференция и още нещо...

Борисов и Абдула II

Една от целите, които си бяхме поставили, беше да домакинстваме процеса "Акаба". Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещението си в Аман и разговорите с краля на Йордания Абдула Втори.

Борисов припомни, че организацията е създадена през 2015 г. за борба с тероризма и радилализма, подкрепена от САЩ, Канада и ООН и промотирана лично от краля на Йордания. Това е процес, подкрепян от Европа, САЩ, Япония, Австралия, Канада и ООН.

Днес на срещата с йорданския крал си припомнихме какво правехме, когато бях главен секретар и решихме и двата формата – и борбата с тероризма, и с радикализма на Балканите и в Европа да се проведат в София. България ще бъде домакин, тъй като се отчита не само нашия опит, а и това, че България и Северна Македония ще председателстват съвместно Берлинския процес, заяви Борисов.

Премиерът допълни, че страната ни ще бъде домакин, тъй като е отчетен опитът ни при организацията на председателството на Съвета на Европейския съюз, срещата 16+1, Берлинският процес.

Процесът е важен, на дневен ред, поради настоящата война в Сирия, Либия. Обстановката е сложна, очаква се нова бежанска вълна, добави Борисов.

Той припомни, че страната ни води балансирана политика и затова е предпочетена за домакин на процеса Акаба. 

На един от панелите на ООН крал Абдулла II е дал пример, че България е държава, в която има мюсюлманско население, но няма нито един засечен ислямско боец по света, припомни премиерът.

„Това от една страна се дължи на работата на нашите специално служби и Прокуратурата, но и на толерантната политика, която води страната ни към малцинствата“, добави Борисов.

---

Перо: От няколко дни се съм спал, но днес камък ми падна от сърце. Ще го председателстваме процеса! Голяма работа сме.

proksima: На Борисов му е отказана среща с Тръмп, с Путин, с новия премиер на Гърция (върнаха го от въздуха), с Курц, с Ердоган, с президента на Сърбия, на Румъния Премиерът на Северна Македония го детронира от поста лидер на Западните Балкани , като пожела Гърция да поеме лидерството на Балканите. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео умишлено заобиколи България, като не я включи в Балканския си тур. Нищо не е случайно и всички дипломати разбират какво означава това за България и нейните управляващи The End

PrastoveteMU: Хем лъжлив Б.Б. пред Българо американската търговска камера: Аз съм имал срещи и разговори с президента Тръмп, (Минута 50:45) #Евроком #ЕвроДикоФ #СашоДиков ЕПИЗОД 79 на предаването ЕвроДикоФ Streamed live on Oct 11, 2019 https: www.youtube.com watch?time_continue 1653&v Хем и шубелив Борисов с тежко признание в Ямбол, че ако стане война, ще избяга Пази Боже тук и нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети. Може да има смели тук в залата, но и аз включително ще хвана нанякъде, без да се правим на големи войводи . http://epicenter.bg/article/

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!