Да започват ремонтите! Премиерът реже лентата на новите 9 км от АМ "Хемус"

Премиерът Борисов ще отреже лентата на новите 9 км. от магистрала "Хемус" , които вече са готови и днес ще пуснат движението между Ябланица и Боаза. 

Инспекция на трасето, непосредствено преди пускането на трафика, ще направят министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

На нея е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов, съобщи АПИ.  

"Изграждането на трасето стартира в края на март м. г. и завърши близо шест месеца предсрочно. В отсечката между Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан досега у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип.

Това е почти вертикална стена на откоса като в конструкцията й са вложени специални укрепителни мрежи и системи. В строителството на отсечката са положени близо 104 000 тона асфалт, а за осигуряване безопасността на движение са монтирани 40 км мантинели от най-висок клас и 24,5 км предпазни мрежи", написа вчера  Борисов в профила си във Фейсбук.

 

В изграждането на отсечката са инвестирани 66 млн. лв. с ДДС, средствата са от държавния бюджет. 

От АПИ също разкриват подробностите от  строителството на отсечката -положениса  близо 104 000 тона асфалт, а за осигуряване безопасността на движение са монтирани 40 километра мантинели. 

Строителните работи стартираха в края на март м. г. и завършват близо 6 месеца предсрочно. 

Автомагистралният участък е с по две активни ленти и една аварийна лента във всяка посока на движение. 

Изградени са 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. 

Връзката с първокласния път I-4 Коритна - Белокопитово се осъществява чрез етапна връзка при 87-ти километър, която е в близост до село Брестница. 

В отсечката между Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан досега у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип.

Това е почти вертикална стена на откоса като в конструкцията й са вложени специални укрепителни мрежи и системи.

Изпълнител на строително-монтажните работи е Консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, с участници „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД.

Договорът им е за 65 988 000 лв. с ДДС. 

Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД „Консултанти Хемус 1 – 2016“, в което участват „ПИ ЕС Консулт” ЕООД, „Евроконсулт” АД и „Строл-1000” АД. Техният договор е за 715 078.92 лв. с ДДС.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни