Аплодиран в Меджлиса, Ердоган обеща да избави ЕС от демографската криза и обогати генофонда им с 3,6 милиона бежанци!

.
Източник: БГНЕС

Турските въоръжени сили напредват все по-навътре в територията на Северна Сирия. Танкове, механизирани пехотни подразделения и въздушни удари бележат втория ден на операция „Извор на мира”, с чийто успех се хвали Реджеп Ердоган.

Настъплението срещу позициите на сирийските кюрди се осъществява от  40 000 турски военнослужещи, колкото е съставът на плътен корпус от Сухопътните войски. Подпомагат ги 20 000 войници от Сирийската свободна армия. Според данни на нашествениците, досега са убити 110 кюрдски бойци. В отговор кюрдските въоръжени формирования са нанесли артилерийски удари по турски крайграничен град.   

Официална Анкара оправдава нахлуването в сирийска земя със споразумение с Дамаск от 1998 г. да навлиза на сирийска територия, ако сирийските власти нямат възможности да се справят с въоръжени формирования на ПКК.

Аплодиран в Меджлиса, президентът Ердоган се провикна като пастир към стадото си: „Еееей, Европейския съюз, стягайте се! Пак ви казвам - ако се опитате да лепнете на тази операция етикета „инвазия”, ще отворим портите и ще ви пратим 3,6 милиона бежанци!”. Турският лидер бе ядосан от позицията на Франция, Великобритания и Германия, които реагираха остро срещу нахлуването на турски войски в и без това изстрадала Сирия.

Замисълът на турския президент и на военните му командири е твърде прозрачен: с един удар турската държава се опитва да заличи от картата сериозна заплаха в лицето на кюрдските бойци, зад които турските политици винаги са виждали призрака на обединена 40-милионна самостоятелна държава, събрала кюрдски земи от Турция, Иран, Ирак и Сирия. Затова през последните десетилетия кюрдските бойци винаги са били смятани от официалната турска власт за ударни отряди на незаконната ПКК (Кюрдската работническа партия).

Вторият замисъл на полусултан Реджеб Тайип е да прочисти територия в северната част на Сирия, до границата с Турция и там да настани около два милиона сирийски бежанци, които сега държи на турска територия в затворени лагери, оградени с телени мрежи и картечници.

Европейците имат основание да се безпокоят от турската операция в Сирия, защото кюрдските бойци дадоха сериозен принос в разгрома на Ислямска държава и в момента охраняват хиляди пленени джихадисти. Ако бъдат разгромени, те ще изпуснат ислямските фанатици и мнозина от тях ще се върнат по родните си места в западноевропейските държави.

Очевидци и представители на кюрдските бойци съобщиха, че вчера турски самолети са бомбардирали и разрушили част от затвор с арестувани джихадисти, които са избягали от охраняващите ги кюрди.

Бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемидчиев смята, че сред задържаните джихадисти има поне 12 000 души с европейски корени и европейски паспорти. Завърнали се в Европа, те ще представляват истинска социална и политическа бомба със или без закъснител. Европа се бои и от нова бежанска вълна след турската военна офанзива. Близо 60 000 сирийски граждани са напуснали районите на бойните действия в Северна Сирия.

Турските власти великодушно пропускат кюрдски бежанци, насочили се към Европа. Новият бежански поток първо ще трябва да премине през Гърция и България, с което ще предизвика нова мигрантска криза в двете държави.

В момента Ердоган се чувства всесилен. САЩ се изтеглят от Сирия, Русия и Иран се въздържат от намеса. Турският президент калкулира военни и политически успехи, брои кюрдски трупове и очаква ако не бляскава победа, поне да изкрънка още някой милиард от плашлива Европа, за да държи четирите милиона бежанци далеч от китните й градове.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...