Костадин Костадинов: Докато някои връщат капачки, други трупат пачки

Портних не би взел и сто гласа, ако зад гърба му не стоеше най-голямата политическа сила у нас

Най-големият си противник по време на тази предизборна кампания Костадинов вижда в апатията, безверието и готовността на обществото да приеме, че в крайна сметка, всичко зависи от него.

Изключително запомнящо се участие в предаването „Беновска пита” по Канал 3, на Костадин Костадинов-кандидат за кмет на Варна, издигнат от партия Възраждане.

В него варненецът направи пълна дисекция на проблемите, задушаващи морската ни столица, както и обществото ни в по-широк смисъл.

На основния въпрос, в чие лице вижда своя главен опонент – това на Иван Портних или в нечие друго, Костадинов отговори, че най-големият си противник по време на тази предизборна кампания вижда в апатията, безверието и готовността на обществото да приеме, че в крайна сметка, всичко зависи от него.

Що се отнася до Портних, лидерът на Възраждане, заяви че той не би взел и сто гласа, ако зад гърба му не стоеше най-голямата и мощна политическа сила у нас. Това според него е и една от главните беди на политическата система в България.

Големите партии издигат хора без репутация, лични и професионални успехи, разчитащи, че хората ще ги подкрепят, само защото са техни кандидати.

Костадинов смята, че това време вече е безвъзвратно отминало, а все по-големи части от обществото гледат личностите, а не партийните цветове, зад тях.

„Аз всъщност не се боря с Портних, а с огромната партийна и властова машина, стояща зад него”, бе краткият коментар на Костадинов по повод настоящия кмет на Варна.

Именно тези думи на Костадин Костадинов, станаха и повод за безпрецедентна цензура, която беше наложена на снощното му участие в Канал 3. Само час, след като приключи гостуването му при Илиана Беновска, записът от предаването беше свален, от сайта на телевизията и от Youtube канала на продукцията.

Изтрита беше и обширна статия, посветена на участието му в най-голямата информационна агенция у нас. Помолен за коментар, относно този скандален факт, Костадинов отвърна: „Явно телефонното право, отново е било задействано, за да бъде заглушен гласът на опозицията срещу управляващата клика. Това впрочем не бива да учудва никого. Те спряха сигнала на националното радио, за да спрат гледна точка, различна от тяхната, какво остава за една малка частна телевизия. Това директно ми напомня за един цитат на Оруел, който гласи, "Във времена на универсална измама, да казваш истината е революционно действие".

Изглежда, че отново навлизаме в период, когато говоренето на истината, отново ще бъде преследвано като най-тежко престъпление. Явно се опитват да ни превърнат от политически опоненти в дисиденти. Няма проблем и такива можем да бъдем. Тези действия на управляващите обаче, за пореден път доказват, че те осъзнават, че си отиват и просто ги е страх. С основание впрочем.

Търпеливият иначе български народ и политическата опозиция няма да приемат наложената им цензура, няма да се съобразяват с нея и ще се борят заедно и с всички позволени от закона средства срещу надигащата се мутро-олигархична диктатура.

За щастие сме в период на избори и всеки гласоподавател може да избере, дали да се примири с настоящата ситуация или да излезе до подаде гласа си, с което да изрази активната си позиция срещу политическия натиск, ограбването, цензурата и всички абсурди в страната ни, превърнали се в ежедневие.

Сега ние избираме в чии ръце да дадем правото на власт. Да започнем промяната от връщането на градовете в ръцете на хората. Да изберем кандидати като нас, хора от народа, които знаят как да вземат ефективни управленски решения и мислят за България”

От партия Възраждане обаче, изглежда са били готови с подобно развитие на ситуацията, и са направили онлайн запис на предаването, което от снощи може да бъде намерено в Youtube канала на движението.

Същото, можете да проследите в края на статията по-долу.

В него, Костадинов говори още за това, кои ще бъдат неговите приоритети като кмет на Варна, както и най-неотложните действия, които ще предприеме, ако бъде избран за градоначалник.

Според него, основно внимание трябва да се обърне на възраждането на местната икономика, за да стане Варна отново работещ и произвеждащ град, а не такъв, в който поминъкът зависи от летния сезон. Екологията, социалните услуги и облагородяването на градската среда, също заемат основна част от плановете на Костадин Костадинов за града. 

Имаше идея, БСП да подкрепи независимата кандидатура на Костадинов за кмет на Варна, което щеше да обедини политическата опозиция в града срещу управлението на ГЕРБ и "модела Портних".

В последствие това не само не се случи, а се превърна в политическа драма, за която Костадинов, заяви че идеята е била всички влиятелни политически сили в морската столица, около 10 на брой, да застанат зад него, като най-разпознаваемият противник на настоящия кмет и да сложат край на порочното управление в най-големият ни морски град.

Според кандидата за кмет, макар тази формула, която гарантираше почти сигурен успех в изборите, да не се е случила, варненци, особено тези, които искат промяна ще го подкрепят, тъй като е ясно, че е единствения, който може, иска и смее да промени нещо.

Също така, изрази своята вяра и надежда, че редовите варненски социалисти, ще изберат кандидат, който сами са определили като достоен за подкрепа, а не такъв, посочен им с пръст от Корнелия Нинова. 

Участието на Костадинов в Канал 3 може да проследите на следното видео: https://www.youtube.com/watch?v=-dT69YbAb_0

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...