САЩ въвличат България в план за „сдържане на Русия“ в Черно море, поставят ракети на нашия бряг и в Румъния

сдържаbig_1067

Американският правителствен аналитичен център RAND Corporation публикува доклад относно стратегията за сдържане на Русия в Черноморския регион, пише news.bg.

Авторите на доклада изразяват загриженост за това, че в последно време Москва е модернизирала Черноморския флот и е укрепила силите в Южния военен окръг.

Според експертите на центъра, за да се противодейства на нарастващото руско влияние в региона, е необходимо да се разположат системи за противовъздушна отбрана и брегови ракетни комплекси в Румъния и България.

Други мерки включват разширяване на ученията на НАТО и подпомагане развитието на отбранителния потенциал на Украйна и Грузия.

Според властите в Русия през последните години страната се сблъсквала с безпрецедентна активност на НАТО в близост до границите ѝ. НАТО определя това като сдържане на руската агресия.

В началото на април страните от западния военен алианс се договориха за мерки за подкрепа на Украйна и Грузия в Черно море. Документът, приет на среща във Вашингтон, предвижда учения, обмен на информация и използване на пристанища в акваторията на Черно море.

Според Москва разпространението на силите на Алианса на изток противоречало на получените по-рано гаранции от лидерите на западните страни, като Русия щяла да отговори пропорционално на „агресивните ходове“ на НАТО, а онези, които се стремят да включат Украйна или Грузия в Алианса, трябвало да обмислят последствията.

Нюз БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...