Кандидатът за кмет на София: Фандъкова и компания да кажат, откъде са парите за имотите им! – От там от където са парите на всички управляващи?


Кандидатът за кмет на София, издигнат от партия Възраждане – Николай Дренчев, изнесе данни за имотното състояние на Йорданка Фандъкова и част от управляващият й екип и зададе към тях въпросът, откъде разполагат със средства за многохилядните имотни покупки, чрез които са придобивали недвижимости и защо огромната част от тях са се случили, след като са станали управляващи в София.

За настоящия кмет на София – Йорданка Фандъкова например, Дренчев попита, защо огромната част от имотните й сделки са сключени, след като е заела поста кмет на Столична община, през 2009 г., а в имотния регистър за нея преди този период, има едно единствено отбелязване от 2008 г. Как така, преди 2009-та не е имала нищо, а след тази преломна дата в животът й, благосъстоянието й рязко се увеличава. Уредила е не само себе си и съпругът си с жилище, но и дъщеря си. Оказа се, че Михаела Фандъкова се шири в апартамент от близо 100 квадрата в баровския квартал „Манастирски ливади”. Правят впечатление и няколкото имотни сделки, извършени от Фандъкова в Самоковско, където цените на имотите също са доста високи, но това явно не е спряло апетитите на софийската кметица за нови придобивки. Николай Дренчев, задава следния най-важен според него въпрос, а именно: откъде г-жа Фандъкова разполага със средства за всички тези покупки? От кметската си заплата, може би? Едва ли!

Впечатление прави и имотното състояние на дългогодишния председател на столичния общински съвет – Елен Герджиков. В последните години, той също е бил доста активен на пазара на недвижими имоти в столицата, като е придобивал парцели в самия идеален център на София, като този от близо 700 кв. м. на улица „Иван Вазов” например. Елен Герджиков се оказа собственик и на имоти в с. Мало Бучино, до София и град Царево. Като последния е почти до плажната ивица. 

Дренчев спомена и зам.-кмета по култура на София – Тодор Чобанов. Той също, видимо се е замогнал, малко след като е влязъл във властта. През 2009 г., след като първо става зам.-министър на културата, същият се обзавежда с голям апартамент в един от хубавите софийски квартали, а през 2014 г., вече в качеството си на софийски заместник-кмет, Чобанов придобива и над 2 декара поземлен имот в квартал „Дървеница”.

Как един човек като Тодор Чобанов, който цял живот се е занимавал единствено и само с научен труд, се е сдобил с имоти в София за няколкостотин хиляди лева, и то само за няколко години, пита кандидатът на Възраждане за столичен градоначалник Николай Дренчев. Още повече, знаейки какъв е халът на хората занимаващи се с наука в България и как с мъка свързват двата края. Може би, същите се замогват по някакъв магичен начин, но едва, след като влязат във властта, направи ироничен завършек на коментарът си Дренчев. И добави, че ако имахме работещи институции, и по-конкретно правоохранителни органи, всички тези въпроси, досега щяха да са получили своя еднозначен отговор, изразяващ се най-малко в стартирали разследвания, а защо не и в повдигнати обвинения. Но, докато това не стане факт, съмненията ще си останат висящи във въздуха, със страшна сила.

Източник: frognews.bg

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...