190 хил. литра некачествено гориво е установеното у нас тази година – останалото е почти качествено?

.

Почти 190 000 литра некачествени горива в бензиностанции у нас са забранени за продажба от началото на годината. Оказва се обаче, че не е ясно какво се случва с тях. Според експерти не е изключено те да отиват в туби и бидони и да се препродават с една трета по-евтино.
Александър Доценко смята, че колата му е повредена заради некачествено гориво. Зарежда от едно и също място. Според автомонтьори, некачественото гориво често им осигурява клиенти. "Това води до една бавна смърт на двигателите. Стига се до 10 000 лева за ремонт”, категоричен е пред БТВ Емил Германов – председател на Съюза на автосервизите. 

От началото на годината Държавната агенция по метрология и технически надзор е взела 1215 проби от бензиностанции. Засечени са 58 нарушения. Изтеглени са 189 хиляди литра горива. 

„От собственика на обекта се осигурява място, където това гориво ще бъде изтеглено и след това ни се предава документ къде е предадено”, обяснява Димка Иванова – Контрол на качеството на течните горива. 

От агенцията са предлагали със закон хванатото некачествено гориво да се третира като отпадък. Но, неизвестно защо, това не се приело от депутатите.

Александър Доценко изчислява, че ремонтът му струва приблизително около 1200 лева. Това е само за горивната помпа - още колко ще му струва за да върне колата в движение не е ясно.

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни