Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горанов смело: Фолксваген поискаха много привилегии, ние им отказахме

При преговорите с “Фолксваген” направихме всичко, което можем дори и повече, но такива инвеститори искат много привилегии, на 100 процента изградена инфраструктура и съпътстваща такава.
Всъщност такива компании очакват домакините да извършат инвестицията, а те да дойдат само с “ноухауто” и технологията, но това могат да си го позволят големите държави.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по повод информацията, че германският автомобилен гигант “Фолксваген” е регистрирала подразделение в Турция. “90% от преговорите с “Фолксваген” бяха за инфраструктура от всякакъв вид.
Затова Северна България и проектът за магистала “Хемус”, както и връзката с “Дунав мост две” са основен приоритет на правителството за завършване на магистралните пръстени на България”, каза Горанов и допълни, че в среда на променящата се икономика основен приоритет за правителствата трябва да са инвестициите в образователната и физическата инфраструктура, които всъщност са предпоставка за приличане на инвеститори.

Финансовият министър каза още, че са предприети редица стъпки за увеличаването на доходите и на заплатите в публичния сектор, но в посоката, в която работи и бизнесът.
Според него страната ни не може да поддържа ниска цената на труда, защото скоро няма да има кой да я предлага. А обратна миграция на специалисти по примера на прибалтийските страни е станала, когато доходите са достигнали 50-60 процента от средните доходи в ЕС.
В момента в нашата страна доходите са 49 – 50 процента от средните за ЕС, а българските емигранти са около милион за последните 15 години. За връщането на мигрантите обратно съществен фактор е заплатата, но също така важни са разполагаемият доход, данъците, битовият комфорт и съпътстващи фактори на околната среда като инфраструктура, сигурност, чистота на въздуха и социални придобивки. Това е комплекс от фактори, който зависи от държавата и от местните власти.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_87.html

Фолксваген: Ако Горанов беше финансов министър тук, нямаше да изкара и 1 ден

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!