Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австралийски сенатор: "Това, което правят е варварство, това е нарушение на всички основни човешки права"

коментира доклад на Международния трибунал за принудително събиране на органи в Китай

Това е варварска търговия, тя трябва да бъде осъдена“

Сенатор Ерик Абет в Мелбърн, Австралия, 10 септември 2014 г.

Сенатор Ерик Абет в Мелбърн, Австралия, 10 септември 2014 г.

Австралийският сенатор Ерик Абец каза на радио ABC на 19 ноември, че Министерството на външните работи и търговията (DFAT) разглежда окончателната присъда на трибунала за Китай и че с нетърпение очаква отговора от DFAT.

„Очевидно тези въпроси са под контрола на правителството и външният министър Марис Пейн има много добър опит в работата по всички въпроси, свързани с правата на човека“, каза сенаторът.

Независим трибунал, председателстван от сър Джефри Ница, заключи, че от практикуващите Фалун Гонг* в Китай насилствено се извличат органи за продажба.

Констатациите на трибунала показват също, че уйгурите в Синдзян също са подложени на принудително събиране на органи в скандалните китайски „лагери за превъзпитание“.

Ница заяви, че трибуналът стигна до тези заключения, след като разгледа всички доказателства, които имаше, включително показанията на повече от 50 свидетели от две изслушвания. Преди това Ница водеше наказателното преследване на бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния наказателен трибунал.

Към него се присъединиха шест международни експерти в областта на правото, трансплантологията, международната политика, китайската история и бизнеса. Китайското правителство също беше поканено да представи доказателства в трибунала, но то отказа.

„Нямам причина да се съмнявам, че целият доклад на трибунала е наистина верен“, каза Абец. "Считам, че австралийското правителство и международната общност трябва да заемат много твърда позиция и да кажат на китайските власти, че това, което правят, е незаконно, това е варварство, това е нарушение на всички основни човешки права."

Според констатациите на трибунала, в китайските болници всяка година, според най-консервативната оценка, се извършват от 60 хиляди до 90 хиляди операции по трансплантация, което значително надвишава цифрите (10 хиляди - 20 хиляди годишно), представени от китайския режим.

Лекарите, превозващи органи за операция по трансплантация в болница в провинция Хенан на 16 август 2012 г. (The Epoch Times)

Матю Робъртсън, аспирант в Австралийския национален университет, публикува статия в списание BMC Medical Ethics на 14 ноември, в която посочва, че „съобщаваните в Пекин цифри за даряване на органи не се сумират и има сериозни доказателства, че са фалшифицирани“.

Съавторът на изследването Джейкъб Лави, професор по хирургия в университета в Тел Авив, каза пред Epoch Times, че статистически преглед на официалните данни за донорските дарения в Китай показва, че числата почти напълно съвпадат с математическата формула - квадратна функция.

Сенатор Абец заяви, че нарушенията на правата на човека срещу практикуващи Фалун Гонг в Китай свидетелстват за геноцид и се разпространяват над други религиозни групи в Китай.

„Факт е, че има доказателства, че практикуващите Фалун Гонг са основните жертви, че будистите, уйгурите и домашните християни са жертви на събиране на органи. Това е варварска търговия, тя трябва да бъде осъдена “, каза той.

Партньорството с Китай в областта на правата на човека е Преустановено

През август Австралия прекрати двугодишното партньорство с Китай в областта на правата на човека във връзка с масовото задържане на етнически уйгури в Пекин.

Програмата включваше сътрудничество между DFAT, Австралийската комисия по правата на човека и Министерството на външните работи на Китай за насърчаване на реформата по правата на човека под егидата на Комунистическата партия.

Австралийският премиер Скот Морисън каза пред FiveAA Radio, че програмата "не си върши работата".

Междувременно двама австралийски политици, депутатът от Западна Австралия Андрю Хасти и сенаторът на Виктория Джеймс Патерсън, двамата от Либералната партия, им бе отказано посещение в Пекин за тридневно проучване.

Хасти се изказа срещу влиянието на Китайската комунистическа партия в Австралия и беше критикуван през август от китайския режим, когато сравняваше реакцията на Запада на нарастващата активност на Китай с неспособността на Франция да ограничи напредъка на нацистка Германия.

Патерсън говори за рисковете от чуждо влияние в австралийските университети и ескалацията на насилието в Хонконг. Той каза, че ще продължи да го прави.

„Ако това е цената за честно съобщаване на нашите избиратели за притесненията ни относно отношенията с Китай, тогава това е цената, която съм сигурен, че Андрю е готов да плати и аз съм готов да платя“, заяви сенаторът пред ABC.

------------------------------------------

* Фалун Гонг, духовна дисциплина, включваща медитация и морално учение, е преследван жестоко от китайския режим вече две десетилетия. Привържениците на тази практика са затваряни в трудови лагери и центрове за промиване на мозъци. Там са измъчвани, за да бъдат принудят да се откажат от своите убеждения.

Източник: Epoch Times 

Източник/ци: https://www.epochtimes.ru/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!