Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фанфарите на ГЕРБ и погребалните камбани!

Борисов ни пробутва претоплена манджа от евроизборите: търчи из страната, върти волана на джипа / между нас казано това е забранено! /, прави пропаганда , а уж върши държавни дела. Плитки номера, скроени от плитък мозък! Лъже и говори приказки от 1001 нощ.

Жалко ,че има зомбирани и му вярват. И се натискат за снимки!

Пропагандата на ГЕРБ издува бузи и надува фанфари: никога не е била толкова добре България, никога не е имало толкова тлъст бюджет, управлението е стабилно, народът си свирка и живее весело…

Но тези фанфари не могат да заглушат траурния звън на погребалните камбани, които всекидневно оповестяват как напускат този свят „толкова щастливите пенсионери”.

Ако наскоро сте засекли едно телевизионно предаване, сигурно сте се задавили. Ако сте пенсионери. В него мъж и жена – френски пенсионери, протестирали, защото общо пенсиите им били 2 600 евро / пет хиляди наши лева!/ и им стигали само за храна. Французите са горд народ, не им пука и не се унижават да заявят, че са бедни. У нас се говори с нова терминология – няма бедняци / само президентът каза тази дума! / а има „социално слаби”. Както и да ги наречеш, фактите, които не влизат във фанфарните звуци, са ужасяващи: един милион и 600 хиляди пенсионери под чертата на бедност, 600 хиляди не могат да си платят сметките.

Освен това – 400 хиляди българи са същински ратаи, защото вземат заплати под чертата на бедност – 330 лева! Значи два милиона българи са на ръба на оцеляване и те не слушат фанфарни трели, а чуват всеки ден монотонния богребален звън на камбаните. Не можеш да се хвалиш, че успешно управляваш, когато 40 на сто от народа ти е на крачка от гроба!

Това обаче не трогва самозабравнилите се гербери, те дори авансово купуват гласове, за да властват колкото си искат. Наливат милиарди в чиновническите търбуси, откриват все нови и нови чиновнически щатове, за да увековечат своето престъпно управление. За десет години направиха България Столипиново на ЕС, наложиха безпардонното иго – ремонти на ремонтите, крадат като за последно. И заблуждават възрастните хорица с 40 левчета за Коледа и 5 процента увеличение, ама през юли.

А мълчат, че по ниво на инфлация сме на четвърто място в Европейския съюз – ние, най-бедната държава.

Борисов няма кадри, на местните избори ще се срине, защото ще предложи нови хора, дето си нямат хабер от местно самоуправление

Стефан Северин

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%d1%84%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!