Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вегани активисти разделят петлите от кокошките - за да не бъдат изнасилвани (ВИДЕО)

Алмас Веганас от Жирона, Испания се определя като антивидовист, трансфеминист и либертарианец.

Активистите казват, че в основата на видеото стои концепцията за „съгласието“ на кокошките… Казват, че са разбили яйцата, защото те принадлежат на пиленцата. Видеоклипът е гледан в Twitter 570 000 пъти. Потребителите питат : „Това някаква шега ли е?“

Това е моментът, в който активистите отделят кокошките от петлите, защото „не искат кокошките да бъдат изнасилвани“.

Видеоклипът е пуснат от испанската веганска група Алмас Веганас (веган души), основана в Жирона, в североизточния испански регион Каталуния.

Видеоклипът е пуснат от испанската веганска група Алмас Веганас (веган души), основана в Жирона, в североизточния испански регион Каталуния.

Публикували са видеоклипа в Twitter, където той е гледан 570 000 пъти.

На своята страница в Twitter активистите описват себе си като „антивидовисти“ и „трансфеминисти“.

 Можем да видим как веганите държат по едно яйце, преди да го разбият на земята пред кокошките, които са ги снесли, защото „те принадлежат на тях [на кокошките]“

 Антивидовистите смятат, че твърдението, че видовете животни са различни помежду си или различни от хората, е погрешно.

Те също така вярват, че хората предпочитаме някои видове и се отнасяме към тях по-добре, отколкото към други - например кучетата, което не е редно да правим.

Трансфеминизмът е създаден от и насочен към транссексуалните жени. Според него, свободата на транс жените е пряко свързана със свободата на всички жени. Също така, че всяка личност трябва да може да изрази и дефинира себе си по избрания от нея начин, без да се страхува от репресия.

След това веганите разкриват, че са разделили петлите от кокошките, защото не искат кокошките да бъдат „изнасилвани“.

 В друго видео активистите казват, че те са основали своето решение на „идеята за съгласие“.

 Веганите добавят: „Кокошките не искат да бъдат обяздвани и винаги се опитват да избягат. Понякога те получават сериозни наранявания от ноктите на петлите.

 Също така казват, че кокошките са „генетично модифицирани, за да снасят повече яйца“ и те искат „да им попречат да се размножават“.

 „Или сте веган, или финансирате робството на животните. Яденето на животни е фашистко“ твърдят те.

 Според съобщенията, наскоро веганската група се е появила и в няколко испански телевизионни предавания, включително популярното токшоу „Todo Es Una Mentira“ („Всичко е лъжа“), където те смятат, че са били „осмивани“ от водещия.

Кадрите предизвикаха в социалните мрежи коментари като : „Шега ли е това?“, „Няма място за повече кретени“ и „Трябва да си безумно луд“.

Активистите коментираха след това: „Знаехме, че ще се подиграят с нас, но искахме да използваме платформата, за да разпространим посланието си, така или иначе“.

Източник: dailymail.co,uk 

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!