Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Гунчева: Коалиция „Спаси Бойко – намърдай съветник“

– КОАЛИЦИЯ “СПАСИ БОЙКО-НАМЪРДАЙ СЪВЕТНИК”. Без особено учудване видях днес пресконференцията на ГЕРБ и СДС, че отново щели да се явят заедно на местните избори.

Защото коалицията била успешна. Явно двете партийни формации смятат изборът на Ал Йо за еманация на сътрудничеството им.

И гордостта на коалицията в Брюксел. И гледайки сегашният главатар на СДС, редом с Главната Мутра, си спомням за всички екземпляри, припознати от наивния ни народ, за нови демократи. Сещам за Петър Берон, агент на ДС, Стоян Ганев, Иван Костов, до прехода преподавал политикономика, Светослав Лучников, както и много други, за които си спомням с погнуса. Също си спомням пожарът в Партийния дом в София, когато уж изгоряха много досиета на ДС. Всъщност отвориха тези, които вече са изчерпани. А истинските агенти на ДС станаха новите демократи. И ДС продължи да управлява. А ние, наивниците, им вярвахме. Вярвахме, когато разграбиха всичко, построено за 50 години, когато настана дивата приватизация и реституция, когато ликвидационните съвети предизвикаха кланетата на животни по селата и изсичането на овощните градини. Вандали. Сега, от разстоянието на годините, още по-силно осъзнавам, че тогава издигнахме едни вандали. Които от окъсаните шлифери, с които се появяваха на първите митинки, се превърнаха в милионерите на съвременна България.

А ние, техните избиратели, от хора задоволени, с домове, доходи, банкови сметки /е, липсваха ни банани и мандарини/, се превърнахме в прошляци, които не могат да си позволят да си плащат сметките и живеят на заеми. Колко е удачна подобна коалиция – старите кадри на ДС, разграбили България в началото на прехода и мутрите, бивши кадри на БКП, които се обърнаха на 180 градуса и също ограбват остатъците. Резултатът от тази коалиция ще бъде, че Главната Мутра ще се легализира като подкрепен и от други “демократични” партии, а СДС ще си намърдат по някой друг наш човек за съветник, който ще усвоява комисионни и ще вдига послушно ръчичка.

– КОСТОВ ИЗУМЕН. Иван Костов, когото винаги съм наричала злия гений на българския преход, е силно възмутен, че НАП му търси обяснение за едни 400 000 лева, които не се знаело откъде са. Аз съм изумена. Само толкова? Много би ми се искало да чуя обяснението как от беден асистент в института “Карл Маркс” се превърна в милионер, заедно с децата си? И истината е, че Костов и Борисов играят заедно. Този път цирк за пред матрияла, за да обхванат на принципа на ветрилото дясномислещите хора в България. Защото кой всъщност му е учителят на Мутрата, знаете ли?

– НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИТЕ, ПУСНАХА МАШИНАТА ЗА МИРАЖИ. Главната Мутра се оплака, че изборите в София щели да бъдат подли. Подли, подли, колко да са подли? Надали колкото него. Всъщност за София нещата за мен са ясни. Данчето Самоковска ще се кандидатира, Мая Манолова също. Ще има големи крясъци, биене на чували в земята за много прах, фойерверки в очите, нападки по медиите, но всъщност, която и от двете да изберат, ще бъде човек на Борисов. А БСП нямат достатъчно ярка кандидатура, която да противопоставят на тези две руси женици. И гледайки какво става извън София, виждам, че на практика опозицията се е предала предварително. Иначе нямам обяснения за наредените листи, където ги има. Или нямат силите, или нямат желанието да обявят последен бой на ГЕРБ. А алтернатива още няма….за пореден път народът ще бъде горчиво разочарован.

– НЯМА УЧИТЕЛИ. Търсят се над 1000 учители. На пръв поглед не е важна новина. Но е ключова за бъдещето. Образованието подготвя кадрите, гражданите, самосъзнанието на хората. Вече в училищата останаха повече възрастни учители. И много млади с недостатъчно подготовка и влезли със успех среден педагогика или друга специалност, защото е най-лесно или не са ги приели в по-престижни специалности. А много от завършилите вместо да работят по специалността, предпочитат да работят по-добре платена работа. Познавам дори двама таксиметрови шофьори с учителски специалности, които казват, че са избрали таксито като по-добре платено. Жалка история! Страна, която не може да си плаща добре на учители. А после, защо децата са неграмотни, защо няма кадри….

– ТРОТИНЕТКИ. Понеже оправи София отвсякъде, Данчето постави и ел. тротинетки. Като само първите четири дни 15 от тях ги хвана липсата. И си задавам въпроса дали е интелектуално недостатъчна или просто някой наш човек не е разполагал с излишни?

Автор: Елена Гунчева

Източник: Фейсбук профил на Елена Гунчева

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!