Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов отговори на Радев: Другите много ни се дразнят, защото няма какво да покажат

Премиерът Бойко Борисов не пропусна да отговори на президента Румен Радев, който в събота на вр. Шипка заяви, че не в президентството, а в кабинета имало скандали. Днес Борисов инспектира магистрала "Европа" и не пропусна да върне топката в полето на държавния глава. Докато возеше министърът на икономиката Емил Караниколов и строителният зам.-министър Николай Нанков, Борисов констатира: "Много ми е кеф така - първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът. Много се дразнят другите институции, защото няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората".  

"Емо затова идват заводи", заяви премиерът и допълни, че инвеститорите се интересуват от  инфраструктурата. Караниколов пък отговори, че именно заради това в страната ни има рекордно ниска безработица - между 4,3 и 4,7%. Той допълни още, че за последната календарна година у нас са открити заводи за около 300 млн. евро, като по този начин са се отворили работни места за повече от 3000 души. По темата с чуждестранните инвестиции министърът на икономиката обяви, че очакванията са до края на годината размерът им да достигне 2 млрд. евро.

На свой ред Нанков увери Борисов, че всички теменужки са запазени, археологическите открития и работата по "Европа" кипи с пълна сила, както от наша страна, така и от страна на Сърбия. На излизане от обекта премиерът поздрави работниците и им каза да действат бързо, за да успеят да се впишат в сроковете.

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/ar

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!