Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доналд Тръмп: Китай е заплаха за целия свят

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Американският президент се срещна с австралийския премиер Скот Морисън в Белия дом

Китай в известен смисъл е заплаха за целия свят поради стремителното развитие на въоръжените си сили, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп пред журналисти на среща с австралийския премиер Скот Морисън в Белия дом, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

"Китай несъмнено в известен смисъл е заплаха за света, доколкото изгражда въоръжените си сили по-бързо от всеки друг", каза Тръмп в отговор на въпрос дали смята Китай за стратегическа заплаха за САЩ. "Откровено казано мисля, че те (китайците) използват американски пари", добави Тръмп, имайки предвид търговския дефицит на Вашингтон с Пекин. Според Тръмп този дефицит в двустранния търговски обмен достига 500 милиарда долара годишно.

Президентът на САЩ каза, че най-лесното нещо за него ще е да нанесе военни удари по Иран, но предпочита да не го прави, предаде ДПА. Той допълни, цитиран от Ройтерс, че очаква санкциите срещу Иран да дадат резултат и че предпочита тази стратегия пред военните действия.

Президентът на САЩ прикани европейските страни да си вземат обратно гражданите, които са се присъединили към групировката "Ислямска държава" и сега са държани в затворнически лагери в Североизточна Сирия от кюрдски сили, предаде ДПА. "В някакъв момент ще ми се наложи да кажа: или си ги прибирате обратно, или ги пускаме при границата ви", каза Тръмп и добави, че САЩ няма да плащат за държането в плен на хиляди бойци. "Повечето от тях са дошли от Европа", заяви той за екстремистките бойци.

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/artic

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!