Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски съд: Законно е полицията да чупи краката на случайни минувачи (ВИДЕО)

Руското Радио "Свобода" коментира " нашия хуманен съд", защото се оказва, че в Русия счупването на краката на случаен минувач от полицията е напълно законно. Става въпрос за случая от 27 юли , когато униформени проснаха на земята дизайнера и фотограф Константин Коновалов,

излязъл да прави сутрешния си крос

Видеозаписите показват, че главорезите чупят краката му съвсем умишлено, когато той отдавна е окован и обездвижен. Успяват напълно с единия.

Ала "най-хуманният съд в света", както се шегуваха в един съветски филм, отсъди, че действията на полицията са в рамките на закона. Очевидно дизайнерът е трябва да бъде наказан по този начин, защото се е отзовал на един булевард,  където се очаквало да минат група протестиращи и тичал, което значи, че е извършил нещо лошо и бяга.
Смазването на мирни хора с палки също е законно, но да наречеш полицейски служител "безсъвестен"   е тъмно престъпно дело, неуважение към властите, което се наказва строго.

Водещият анализира последните събития в Москва. Там днес се очаква пореден

голям протест, който ще ви покажем на живо

Страхът от протестите е голям.

Наскоро прокуратурата на Москва поиска от съда да лиши от родителски права семейство, което отишло на протестите от 27 юли с малкото си момченце.
Според съобщение на сайта на институцията по време на неразрешения митинг родителите го предали на друг човек, "което подложило на опасност здравето и живота на момчето и предизвика причиняване на физическа и морална вреда".
Макар според руската Конституция да е защитена свободата на събирания и протести, от прокуратурата изтъкват като довод това, че бащата нямал право на глас в московските местни избори, тъй като имал само временна регистрация

Източник/ци: https://www.faktor.bg/bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!