Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите във Валенсия гневни на Борисов, излязоха с петиция против новия генерален консул Пл. Георгиев

валенсия20170711_163058-e1499794618459

Българите във Валенсия излязоха с петиция против новия генерален консул. Тя е следствие на недоволството на сънародниците ни след разпространената вчера от българските медии информация, че правителството на Р. България е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев да застане начело на Генералното консулство във Валенсия.

Българската диаспора в испанския средиземноморски град не приема доводът на управляващите за назначаване на новия генерален консул г-н Георгиев, а именно, че той е имал „изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи“.

Сънародниците ни подчертават, че „ ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници” и задават три много важни въпроса относно назначаването: за наличието на конкурс, за съответното образование и за владеенето на чужди езици на Георгиев.

И накрая отново към правителството: „Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало?

А за нас замислихте ли се?

Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!”

Източник: worldbg.eu

Източник/ци: http://onovini.eu/20

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!