Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невъобразими успехи: Борисов – “България има здравеопазване на световно ниво!” По смъртност на населението (16,5‰ по данни на НСИ) твърдо заема първо място в света!

“Даваме милиарди за българското здравеопазване, което може да се съревновава с най-добрите в света” това заяви днес премиера Бойко Борисов в изказване на 29-ия Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. С свеки изминал ден изказванията на Борисов затвържават мнението ни, че той живее в негова паралелна реалност нямаща нищо общо с действителноста.

Да умират деца, поради липса на пари за лечение и ти да твърдиш, че имаме здравеопазване на световно ниво определено е болестно състояние!

Думите на Борисов драстично се разминават с фактите. България е страната с ней-голям отрицателен присраст, най-застаряващо, най-бедно и най-болно население в Европа. Болниците в по-голямата част страната нямат нито апаратура нито условия за качествено лечение. Кувьозите в родилните отделение се купуват след благотворителсни акции за събиране на капачки, а десетки деца не доживяха лечение поради липса на пари. В България се наблюдава единственото в света явление – здравна емиграция. Българи със здравословни проблеми емигрират, за да могат да оцелеят!!! Ето това са видимите резултати от световното ниво на нашето здравеопазване!

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!