Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 100 метода за изтезания, използвани в китайската затворническа система

Широка гама от изтезания, прилагани на затворници на съвестта

A procession of Falun Dafa adherents in white hold memorial wreaths to pay tribute to their fellow practitioners who have died due to torture and persecution in China during a parade in downtown Vancouver on July 16, 2017. (Tang Feng/The Epoch Times)

Шествие на привърженици на Фалун Дафа с мемориални венци в почит на своите съ-практикуващи, починали в резултат на изтезания и преследване в Китай по време на парад в центъра на Ванкувър, Канада, 16 юли 2017 г.(Tang Feng / The Epoch Times)

Бележка на редактора: Epoch Times публикува статии, разобличаващи използването на изтезания от китайския режим срещу взети на прицел от него групи, със страданията и вредите, които те причиняват на жертвите.

Според наблюдатели на човешките права използването на изтезания и злоупотреби в Китай срещу преследвани групи остава широко разпространено. Някои от методите за изтезания могат да бъдат проследени назад във времето до средновековието, докато други форми на насилие, като принудителното събиране на органи, са безпрецедентни в историята.

Прочетете още

Horrors of Chinese Torture Methods

Tortured in China: Two Canadians Who Lived to Tell the Tale

4 Cases of Sexual Torture of Falun Dafa Adherents Documented by Gao Zhisheng

„Изтезанията и други жестоки, нечовешки или унизителни отношения или наказания (други видове малтретиране) отдавна са преобладаващи във всички ситуации, в които властите лишават индивидите от свободата им в Китай”, гласи доклад на Amnesty International от 2015 г., озаглавен „Без изгледи за промяна: Изтезанията и принудителните признания в Китай. "

Жестоките побои са обичайни. Кучешките нахапвания са друг метод на изтезание. (Minghiu.org)

Фалун Дафа затворници на съвестта в Китай са жертви на едни от най-жестоките методи на насилие и изтезания.

Кампанията на преследване, започнала срещу привържениците на Фалун Дафа от китайската комунистическа партия през 1999 г., всъщност спомага за утвърждаване на тактиката на преследването на режима срещу други групи, според някои изследователи.

Набиване на подострени бамбукови пръчки под ноктите. (Minghui.org)

„Служителите, ръководещи кампанията за трансформация в Синцзян [района с голямо население от уйгурски мюсюлмани], имат почти 20 години опит в това, което прави обяснимо как те успяват да стартират и приложат такава масова кампания за толкова кратък период от време“, пише Сара Кук, анализатор по въпросите на Азия във Freedom House, в статия за Фондация Джеймстаун относно репресиите на китайската комунистическа партия /ККП/ в региона.

100 метода за изтезания

Най-често срещаната форма на изтезания в китайските затвори, центровете за задържане и центровете за промиване на мозъци се казва, че е електрическата палка. Стигаща до 300 000 волта, палката се използва за максимален ефект върху чувствителните части на тялото като устата, шията, гениталиите и стъпалата.

Изтезания с електрическа палка. (Minghui.org)

Но има и много други методи за изтезания - повече от 100, всъщност. Това е потвърдено от привържениците на Фалун Дафа, които оцеляват в бруталната затворническа система на Китай. Затворници на съвестта в Китай са и домашните християни, тибетските будисти, уйгурските мюсюлмани и активистите за демокрация, наред с още други.

Инжекции с вредни психотропни лекарства. (Minghui.org)

Според "Статут на китайския народ", уебсайт, който разкрива нарушения на правата в Китай, сред 100-те вида изтезания, използвани срещу затворниците на Фалун Дафа, са жесток побой, сексуално насилие, поставяне на белезници в болезнени позиции за дълги периоди, излагане на екстремни условия, насилствено хранене с урина и/или фекалии, изгаряния с цигари, заразяване с краста, затваряне в единични помещения, лишаване от сън, набиване на подострени бамбукови пръчки под ноктите и ухапване от кучета или змии.

Завързване в болезнени позиции за дълги периоди. (Minghui.org)

Много от методите на изтезание имат дори имена, като „Малката клетка“ (жертвите са вързани с белезници за вътрешността на малка клетка по такъв начин, че не могат нито да стоят, нито да седят); “Адът” (оковаване в белезници и окови, така че жертвите не могат да ходят, да седят, да използват тоалетна или да се хранят); “Покриване на навес” (задушаване); и „Изтезание с влачене“ (жертвите биват влачени многократно по неравна повърхност).

Този метод на изтезание причинява силна болка и размества раменете. (Minghui.org)

Друг метод за изтезание е скандалната “Тигрова пейка”, където жертвата трябва да седи на пейката с протегнати крака и е привързана здраво към нея с ремъци. Тухли или други твърди предмети се поставят под петите на жертвата, като се добавят повече слоеве, докато ремъците се счупят, причинявайки непоносима болка.

Принудително седене на малки нагънати повърхности за дълги периоди. (Minghui.org)

Тези методи на изтезания могат да имат опустошителни последици както физически, така и психически, според Minghui.org, който документира кампанията за преследване, започнала срещу духовната практика на Фалун Дафа от китайската комунистическа партия през 1999 година.

Практикуващите Фалун Дафа също са подложени на психически изтезания под формата на интензивно промиване на мозъка - целта е да се наруши тяхната воля, така че те да се откажат от вярата си и да не се противопоставят. Това може да доведе до дългосрочна депресия и отчаяние.

Принудително хранене със сол и вода. (Minghui.org)

Друг метод на изтезание е инжектиране на практикуващи с опасни субстанции, които увреждат централната нервна система, причинявайки им непоносима болка, психическо разстройство и физически увреждания, според Minghui.. Натопяване на лицето в кофа с изпражнения и урина. (Minghui.org)

Сексуално насилие

В допълнение към физическите и психически изтезания, изнасилването се използва последователно и систематично като средство за унижение и травматизиране на Фалун Гонг практикуващите жени, съобщава Minghui.

В известния принудителен трудов лагер Масанджага охраната хвърлила 18 жени практикуващи Фалун Дафа в килиите на мъжете и насърчила затворниците да ги изнасилват, което довело до смърт, увреждания или психическа нестабилност на жените.

Има многобройни случаи на групови изнасилвания на практикуващи от затворници в трудови лагери (сега те са затворени). Децата също не са пощадени. През 2002 г. 9-годишно момиче - осиротяло дете на практикуващ убит с мъчения - е било изнасилвано от трима мъже в психиатричната болница „Чанпин“ в Пекин.

В началото на 2003 г. охраната на прословутия затвор Масанджя е шокирала практикуваща по гърдите с електрически палки едновременно в продължение на часове. В резултат на това гърдите й са били напълно разкъсани.

Сексуалното малтретиране, включително изнасилване от страна на охраната и затворниците, е често срещан метод за изтезания. (Илюстрация от Minghui.org)

Други видове ужасяващи сексуални злоупотреби, които причиняват непоправими физически и психически увреждания на жените, включват завързване на няколко четки за зъби и въртането им във влагалището, електрическо шокиране на зърната, изпомпване на лют сос във влагалището, триене на дебело въже във влагалището, тъпчене с крака дърху гърдите на жертвите, многократно ритане на влагалището и повторно пробождане или проникване във влагалището с прът или други приспособления.

В женския принудителен трудов лагер „Shibalihe”, охраната събличала практикуващите жени и използвала маша за камина да ги закачи за вагината, като в същото време ги биела по гърдите, според Minghui. Те също горили лицата им с нагорещени клещи.

Принудително събиране на органи

Извличането на жизненоважните органи приживе трябва да е най-екстремната форма на мъчение - и такава, която винаги завършва със смърт. Това е нещо, на което затворниците на Фалун Дафа са били подложени също още от началото на кампанията на китайската комунистическа партия за изкореняване на тази традиционна духовна практика през 1999 година

Принудително отстраняване на органи, докато „донорът“ е все още жив. (Minghui.org)

Доклад от 2006 г. на канадските следователи Дейвид Матас и Дейвид Килгор установи, че затворниците на Фалун Дафа са били убивани в голям мащаб, за да могат техните органи да се използват от изключително доходната индустрия на Китай за трансплантация.

През юни 2016 г. Килгор, Матас и американският автор и изследовател Итан Гутман публикуваха актуализиран доклад за продължаването и мащаба на принудителното събиране на органи в Китай. Те установиха, че 169-те одобрени от правителството болници за трансплантации в цялата страна са имали капацитет да извършват повече от един милион трансплантации от 2000 г. насам.

Групите жертви са Фалун Дафа, тибетците, уйгурите и домашни християни, като практикуващите Фалун Дафа са най-многобройната група. Според Гутман между 450 000 и 100 000 практикуващи се държат в огромната затворническа система на Китай във всеки един момент.

Прочетете още

Horrors of Chinese Torture Methods

Tortured in China: Two Canadians Who Lived to Tell the Tale

4 Cases of Sexual Torture of Falun Dafa Adherents Documented by Gao Zhisheng

Sexual Torture of Detained Falun Dafa Adherents Rampant: Rights Lawyer

An Unprecedented Crime: State-Directed Mass Killing of Prisoners of Conscience in China for Their Organs

Forced Organ Harvesting: Overseas Patients Flocking to China for Transplants

Chinese Doctors Admit to Forced Organ Harvesting of Falun Dafa Adherents in Phone Calls

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!