Елена Йончева ще ползва кола и шофьор на БСП заради притеснения за сигурността й

Парламентарната група на "БСП за България" е осигурила кола и шофьор на депутата и говорител на групата Елена Йончева. Това е станало по предложение на лидера Корнелия Нинова.  

"Аз предложих на ръководството на парламентарната група да осигури на Ели кола и шофьор, за да е спокойна. Защото тя пътува много в цялата страна, кара сама, често е с детето в колата. Бях притеснена да не й се случи нещо, да не попадне в провокация. Искам да гарантирам нейното спокойствие, за да си върши работата. Тя наистина засега сериозни интереси, ние стоим зад нея, винаги сме били заедно в тези акции. И като ръководител, и като майка, и като жена съм длъжна да и осигуря спокойствие да си върши работата", обясни Нинова. 

"Като депутат никога не съм ползвала кола и шофьор от парламента за моята парламентарна дейност. Никога не съм мислила, че това е необходимо, защото мога да използвам собствения си автомобил. Очевидно, за да приема това предложение от страна на г-жа Нинова и БСП, имам определени притеснения", каза от своя страна Елена Йончева. На въпрос дали е получавала заплахи тя отвърна: "Не бих искала да влизам в конкретика. Мисля, че много неща ще станат ясни в близките месеци". 

Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Йончева заради обвинения за изпиране на пари от КТБ. Сигналът, който се проверява е на ГЕРБ. Йончева бе сред депутатите, които поискаха независима експертиза на магистрали у нас. Тя оповести в медиите и обвързаности на депутата от ГЕРБ Делян Добрев при назначения в община Хасково. 

Източник: Дневник

Източник: http://glasove.com/categories/novini/news/elena-joncheva-shte-polzva-kola-i-shofor-na-bsp-zaradi-pritesneniya-za-sigurnostta-j

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!