Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Фалун Гонг, популярност, преследване

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Това е една от най-големите кампании на религиозно преследване, което се случва днес в света.

Милиони невинни хора в Китай са били уволнени, експулсирани, лишени от свобода, измъчвани или убивани просто заради практикуването на Фалун Гонг. И китайската комунистическа партия се опитва да направи всичко възможно, за да не го знаете.

То започна посред нощ на 20 юли 1999 г.

В цял Китай под прикритието на нощта полицията измъква обикновени хора от леглата им. Мнозина ще бъдат отведени в центрове за задържане и затвори, други бити, а някои ще умрат от изтезания.

Полицията е действала по директиви от върха, от началника на комунистическата партия Цзян Цзъмин, който наредил да бъде смазан Фалун Гонг. Според повечето сведения Джиянг се е възмущавал от популярната практика - последователите, наброяващи повече от 100 милиона души, са повече отколкото самата партия - и искал да направят демонстрация на сила.

Оттогава милиони хора, които практикуват Фалун Гонг, са били подложени на неправомерно лишаване от свобода, сесии за "промиване на мозъци" и изтезания, с хиляди потвърдени смъртни случаи по време на арест. Няколко експерти смятат, че повече от един милион практикуващи Фалун Гонг са били убити, така че жизнените им органи да могат да бъдат използвани за подхранване на процъфтяващ трансплантантационен бизнес на органи в Китай. За десетките милиони хора, които практикуват Фалун Гонг днес в Китай, всеки ден те живеят в риск да бъдат отвлечени от китайските власти, за да бъдат затворени, измъчвани или по-лошо.


Защо е преследването?

Преследването на Фалун Гонг (Видео - ОФИЦИАЛНА АНГЛИЙСКА ВЕРСИЯ)
https://www.youtube.com/watch?v=KiP-5MfA1Mk

Награден късометражен филм за преследването на Фалун Гонг в Китай.

През 90-те години на ХХ век Фалун Гонг събра подкрепата на редица китайски правителствени агенции като медитативна практика, която се смята, че подобрява общественото здраве и морал.

Но на 22 юли 1999 г. започва масирана кампания на преследване. Какво се обърква?

Едно основно обяснение за привидно ирационалната кампания срещу Фалун Гонг е природата на китайската атеистична и диктаторска китайска комунистическа партия (ККП), която се страхува от всички групи извън нейния контрол - особено тези, които се придържат към друга идеология. От средата на 90-те години на ХХ век на някои индивиди от партията им се сторва, че тяхната власт е застрашена от популярността на Фалун Гонг. До пълното преследване се стига след години на ескалиращ тормоз,

Партията се опитва няколко пъти да изкорени от Китай (страна, традиционно наричана "земя на божественото") всички прояви на религия. До този момент римокатолиците, много протестанти и тибетските будисти не могат свободно да изповядват вярата си в Китай и са изложени на постоянен риск от задържане и изтезание.

През 1999 г. Фалун Гонг стана естествена мишена, тъй като беше най-голямата - и най-бързо растящата - духовна група в Китай със 100 милиона практикуващи в цялата страна, според докладите на китайското правителство по онова време.

Други отбелязват, че решението за започване на кампанията е свързано с "страха" и "завистта" на бившия партиен лидер Дзян Дзъмин от и към Фалун Гонг, докато другите лидери по това време намирали, че групата е безобидна. Източници, цитирани от Вашингтон пост, заявяват, че "Цзян Цзъмин сам реши, че Фалун Гонг трябва да бъде елиминиран", и "избира това, което според него бе лесна мишена".


Изтезание

Може би най-важната характеристика на кампанията е нейното преобладаващо използване на екстремни мъчения. Изтезанията на привържениците на Фалун Гонг са документирани във всяка от провинциите на Китай, в затвори, трудови лагери, центрове за промиване на мозъци и училища в големите градове на Китай, в малки градове и села.

Обикновените техники за изтезание включват шокиране с електрически палки, изгаряне с ютии, завръзване на тялото в болезнени позиции в продължение на дни, насилствено-хранене със солеви разтвори чрез пластмасова тръба вмъкната в носа и изтръгване на ноктите с бамбукови издънки; изнасилването и сексуалното изтезание на Фалун Гонг практикуващи, които са задържани, също са преобладаващи.

Към днешна дата са документирани над 4000 смъртни случая и най-малко 63 000 случаи на изтезание. Приблизителната оценка на реалните цифри поставя броя на действителните смъртни случаи в рамките на десетки хиляди.


Лишаване от свобода и промиване на мозъци

За стотици хиляди хора в Китай най-основната реалност на кампанията срещу Фалун Гонг е дългите периоди на задържане в лагери за "реформиране чрез труд" или затвори - китайската система "Гулаг" - след фарсови или несъществуващи съдебни процеси.Там те са принудени да работят до 20 часа на ден, като произвеждат - без заплащане - играчки, коледни елхи, клечки за хранене и футболни топки за износ. Онези, които отказват, са измъчвани.

Независимо дали са в трудови лагери, затвори или в специални центрове за превъзпитание, всички задържани практикуващи Фалун Гонг са били принудени да преминат през това, което може да бъде описано само като промиване на мозъци. Целта на Комунистическата партия е да принуди тези хора да се откажат от своите духовни убеждения и да видят Фалун Гонг като опасен, както и да предадат тези, които са активни в изобличаване на преследването.

Ключовите съставки на процеса на промиване на мозъци или това, което Партията нарича "трансформация", са лишаване от сън, часове в края на гледане на видеоклипове, охулващи Фалун Гонг, заплахи и "борбени сесии" в стил от културната революция. Някои особено "упорити" хора, които отказват да се трансформират, са инжектирани с психотропни лекарства в институционни заведения като лечение на психичното разстройство на неправилно политическо мислене.


Събиране на органи

Убити за органи: Китайският държавен трансплантационен бизнес
https://www.youtube.com/watch?v=bvAOOwvJMZs

Днес все още милиони практикуващи Фалун Гонг са брутално преследвани в Китай.


Крайното разрешение на партията за огромния брой затворени практикуващи Фалун Гонг обаче е много по-ужасяващо. Според настоящи и бивши болнични служители, практикуващите Фалун Гонг се използват като банка за органи - убивани са с хиляди, така че техните органи могат да бъдат използвани за трансплантации при поискване.

Черен дроб, бъбреци, сърца и роговици се отстраняват от живи анестезирани привърженици на Фалун Гонг със съвпадащи кръвни типове и се продават на партийни служители и други нуждаещи се, но богати хора от Китай и чужбина. Телефонни разговори на следователи-под-прикритие с китайски болници са хванали лекари, които на звукозапис се хвалят за тази практика в болниците.

Цензура и пропаганда подклаждат насилие

Но, както във всеки геноцид на ХХ век, екстремното насилие първо изисква дехуманизация на "другия" чрез пропаганда. Всъщност, една от ключовите мерки в потисничеството на партията е да ограничи и да изкриви информацията за Фалун Гонг - както в Китай, така и другаде.

От първия ден на преследването режимът забрани всички книги и информационни носители, които обсъждаха Фалун Гонг положително. Всички уеб сайтове, свързани с практиката, бяха незабавно блокирани. Милиони книги на Фалун Гонг бяха принудително иззети и изгорени публично. Режимът се опасява, че хората биха могли да научат, ако не са знаели вече, че Фалун Гонг е здравословен, нормален и позитивен начин на живот, към който са се обърнали милиони.

Тези усилия за цензура, разбира се, се разпространиха и в киберпространството, до немалка степен благодарение на западните компании, които с ентусиазъм продадоха технологията за наблюдение на Интернет на апаратите за сигурност на партията. В резултат на това много китайци вече са в затвора, за публикуване на доказателства за изтезания онлайн или просто за изтегляне на статии за Фалун Гонг.

Наред с цензурата, партията се опитва да скандализира Фалун Гонг чрез агресивна пропагандна война. Режимът е решен да изобрази Фалун Гонг като опасен, отклоняващ се и анормален.

Бившият председател на партията Цзян Цзъмин поведе, като постави на Фалун Гонг етикет "култ" три месеца след забраната си като средство за по-нататъшно изкривяване на общественото мнение. Под ръководството на ККП различни министерства и държавни медии пускаха многобройни публикации, радио и телевизионни предавания и дори пиеси, комикси и изложби, предназначени да демонизират Фалун Гонг.

Правителствени служители по света, междувременно, съобщават, че получават клеветнически материали от партийните емисари. Те често се съпровождат от опити да се наложи на избраните официални лица да мълчат за злоупотреби, извършени срещу Фалун Гонг, да анулират провъзгласявания в знак на признание за приноса на Фалун Гонг в общността и да блокират местни дейности на Фалун Гонг, като например паради или конференции.

Бизнес собственици, журналисти и учени също са подложени на подобни тактики за упражняване на натиск и заплахи, което води до понякога зловеща тишина в западната преса и академичните среди.


Съпротива

Когато преследването започна през 1999 г., десетки милиони китайци, които практикуваха медитационната практика, бяха изправени пред избор. Една от възможностите бе отново да се предадат на комунистическата партия и да се откажат от практика, която им е донесла по-добро здраве, духовно напътствие и неизменно нова надежда. Втората възможност изглеждаше да е да продължи да практикуват скришно у дома - но както набезите бързо показаха, това беше невъзможно, дори ако човек можеше да остане сляп за преследването на семейството и приятелите си. Последната възможност бе да се противопоставят открито на преследването, въпреки че знаеха много добре какви може да са болезнените последици.

Всъщност онези, които са избрали вярата си, най-често са изправени пред форми на потисничество, които не правят заглавия - освобождаване от работа, експулсиране от университети, лишаване от здравеопазване и пенсии, развод, бездомност и редица други форми на дискриминация.

Независимо от направеният избор, привържениците на Фалун Гонг показаха забележителна издръжливост, като десетки милиони все още практикуват в Китай днес и някои нови хора дори се присъединяват към техните редици.

За тези, които са избрали да се противопоставят по-активно, практикуващите Фалун Гонг са били последователни, отказвайки да приемат насилието като опция, като вместо това се фокусират върху използването на всички налични мирни пътища, за да се чуят гласовете им. Привържениците първо се опитаха да обсъдят с управляващите от комунистическата партия чрез писма и петиции. Когато се натъкнаха на глухи уши, Фалун Гонг се обърнаха към площад Тянанмън, където - чрез кротка медитация или показване на банери, преди да бъдат арестувани - се опитваха да призоват съвестта на китайския народ, както и на световните лидери. С продължаване на преследването, Фалун Гонг започна да противодейства на държавната пропаганда, като разпространява информация, изобличаваща преследването посредством листовки, VCD, имейли и телефонни обаждания.

Колективно, това съпротивително движение, съставено от смели индивидуални действия въпреки големите лични рискове, представлява вероятно най-голямото ненасилствено движение в света днес.

Извън Китай практикуващите и поддръжниците на Фалун Гонг също участват в редица дейности, насочени към разобличаване на преследването в Китай. Тъй като Фалун Гонг в Китай е лишен от каквито и да е законни права, група от водещи адвокати в областта на правосъдието извършват една от най-широките международни кампании в историята на правните кампании с цел да изправят пред съда служители на ККП за това, което тези адвокати наричат ​​геноцид на Фалун Гонг (повече за съдебни дела по света и нарушения на международното право).

http://faluninfo.net/why-persecution/

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

За да научите повече, посетете: http://www.FalunDafa.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!