София не може да се затвори за мuгpaнтите, обяви Фандъкова

София не може да се затвори за мигрантите, но трябва да гарантира сигурност на гражданите си, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Годината" на Дарик радио.
Хората имат нужда от сериозни лидери, които да им вдъхнат увереност. Времето е неспокойно, хората очакват бързи решения и конкретни резултати, призна столичният градоначалник.
По думите на Фандъкова около центъра има постоянно полицейско присъствие, както и видеонаблюдение, които да гарантират сигурността на хората.
"Няма как да не признаем, че хората се притесняват, когато видят група младежи мигранти в центъра на София в тъмната част от денонощието. Затова искам повече полиция", подчерта кметът на столицата.
Фандъкова коментира и големите транспортни проекти в София, като призна, че те наистина затрудняват гражданите, но изрази благодарност към хората за търпението. Тя отново определи като ключово извеждането на трафика извън центъра на града и посочи Софийския околовръстен път като основна цел и за следващата година. През 2017 ще се работи по продължението на разширението на Южната дъга с кръстовището на Горубляне, подчерта Фандъкова.

"Всяко нещо струва пари", продължи столичният градоначалник по отношение на цената на билетчето. Тя отново подчерта, че приоритет е използването на карти, чрез които пътуването на практика излиза по-евтино за редовните пътници.
В коментар на политическата криза в страна, Фандъкова обяви, че е скептична за съставянето на правителство в рамките на това НС. "Разбира се обаче е важно да се води диалог, защото е важно да разберем какво искат да направят нашите партньори от РБ", допълни тя.

Източник: dnes.bg

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/08/upa_26.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!