Нинова към Цачева, Захариева и Караянчева: Защо мълчите оглушително за достойнството на жените?

"Довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените. Питам ви, никоя от вас - светлите сили, ли не забеляза, че властта показно докарва една жена в болница с вериги на краката?" 

Това написа на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод унизителното отвеждане на Десислава Иванчева в болница с белезници. Публикуваното видео предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. 

„Имам въпрос. Ще го задам не като Председател на БСП към няколко овластени персони, а като жена към жена. 

Г-жо Цачева, г-жо Захариева, г-жо Караянчева, вие сте най-гласовитите защитнички на Истанбулската конвенция и на правата и достойнството на жените“. 

„Всички, които сме против нея, сме “тъмни сили", според Вашите думи. Питам ви, никоя от вас - светлите сили, ли не забеляза, че властта показно докарва една жена в болница с вериги на краката?

До вчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените“, пише още Корнелия Нинова.

Източник: http://epicenter.bg/article/Ninova-kam-Tsacheva--Zaharieva-i-Karayancheva--Malchite-oglushitelno-za-dostoynstvoto-na-zhenite-/160586/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!