Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Последовател на Фалун Гонг тайно осъден на три години затвор в Дзилин, Китай

Ци Йенхуей е тайно осъдена на три години затвор, тъй като отказва да подпише декларация, че се отказва от практикуване на Фалун Гонг - метод за усъвършенстване на духа и тялото, преследван от китайската комунистическа партия от 1999 г. насам.

Ци Йенхуей, родом от Дзилин, е арестувана заедно с още четирима последователи на Фалун Гонг на 10 август 2017 г. Петимата са държани в центъра за задържане в град Дзяохъ в продължение на 15 дена. На 25 август, властите освобождават двама от задържаните. На следващия ден освобождават още двама. Единствено Ци остава в ареста.

Адвокатът на Ци прави опит да се срещне с нея на 26 септември, но служители на центъра изискват той да представи доказателства, че не практикува Фалун Гонг.

В резултат на натиска, адвокатът се отказва от защитата. Същия ден, роднините на Ци наемат друг адвокат. Той представя доказателства, че не практикува Фалун Гонг и получава разрешение да се срещне с Ци. Тя му разказва, че са я разпитвали служители на прокуратурата.

Роднините на Ци наемат допълнителен адвокат, която я посещава на 1 декември. Администрацията на центъра за задържане отново иска от адвоката да представи доказателства, че не практикува Фалун Гонг. Той възразява, че това нарушава законното му право да се срещне с клиента си. От администрацията на центъра му заявяват, че ще му разрешат свиждане само в присъствие на полицаи. Адвокатът не успява да се срещне с Ци.

По-късно роднините научават, че на 18 януари 2018 г. Ци е преместена в Затвор номер 2 в провинция Дзилин, и че е осъдена на три години затвор.

Никой не уведомява близките за провеждане на съдебно заседание или каквито и да било подробности около произнасянето на присъдата.

От Ru.Minghui.org, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!