Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрешко в еврочакалнята!

100562_660_370

Балонът, който финансовият министър Владислав Горанов надуваше месеци наред – че до края на юни аха да щурмуваме чакалнята на еврозоната, се спука с гръм и трясък.

Достатъчен бе един хайверен форум като вчерашния, на който плеяда еврократи се самонавиваха като пружинки как тогава сме щели да влезем в “А група на ЕС”, за да лъсне цялата ни андрешковщина.

И власт, и опозиция, според които едва ли не в България бил постигнат “консенсус” за приемането на еврото, трогателно раздават акъл и успокояват как сме щели да цъфнем и вържем.

Вероятно изхождат от собственото си благополучие и отсега предвкусват как с този “трамплин” ще си докарат още облаги, недосегаемост и влияние.

Знаем я дрогата на тая пропаганда. Но защо не обелват и дума за Полша, Чехия и Унгария, които не щат и да чуят за еврозоната?

Там по-глупави ли управляват?

Не в еврото е панацеята, от която зависи вдигането на стандарта ни на живот.

При тая огромна бедност, мизерни заплати и европейски цени подобно форсиране за членство в клуба на богатите е скок в бездната.

Докъде се докарахме! Отвън да ни го казват и да ни възпират, защото все още не сме за там, а нашите политици да правят точно обратното. Нелеп парадокс.

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Източник: http://onovini.com/2018/04/%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!