Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво казват другите народи за Българската нация и държава? (ВИДЕО)

Живеем в глобален свят и все по-често пътуваме по света, но променяме ли стереотипите си? А какво мислят чужденците за нас българите?

Често се питаме Какво сме дали на света?, но това не е основният въпрос. От илюстрацията по-горе може да видите как европейските народи виждат бъдещето на Европа през 2022 година! Някои анализатори предполагат, че е възможно в Европейския съюз да се получи една отделна организация от Западните страни (нещо като държава в държавата), която да командва останалата част от ЕС. Това е и показаното на картата в кафяво е Райхът на Меркел, а в Европейския съюз остават новоприсъединените страни включително и България.

Тази карта е взета от изследванията на Янко Цветков за стереотипите на европейците, които може да разгледате в неговия Атлас на предразсъдъците. От там може да видите какво мислят обикновените хора по света за България.

Например, американците не знаят къде е България или са чували само за Дракула. Австрийците ни мислят за тотални крадци, французите за бедни диваци, италианците за детегледачки, испанците за чистачи на тоалетни. Англичаните ни броят просто за имигранти, турците за биполярни, а гърците за изостанали. Германците и руснаците знаят за нашата ракия и евтин алкохол.

Все пак вижте какво са казали световни учени, обществени и политици за Българския народ:

Англичаните за Българската цивилизация

Фрeнски политици и учени за българите

Италианските учени за Българския народ

Другите световни учени и общественици за България

П.П. И за това трябва да спасим България, да я съхраним да не бъде само последна отломка от миналото, а цивилизационна култура, която ще прекрачи третото хилядолетие и ще я понесе към бъдещето…“

Източник: Postvai.COM

Източник: https://bultimes.com/%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!