Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Един депутат взема заплата, колкото сумата от сбора на всички пари, които получават месечно жителите на цяло видинско село

За една друга статиска искаме да прочетете днес и да се замислите. 
Тъжната но истинската, онази която никой не иска да коментира в телевизионните медии, парламента и министерски съвет.
Видин. Село Ботево - 37 жители, Симеоново -33, Въртоп - 42, Гайтанци - 39, Ивановци - 61, Долен Бошняк - 31 жители общо 240 човека. Почти всички пенсионери, средна възраст над 78 години. Общият им трудов стаж над 8200 години. Средна пенсия в региона около 270 лева.
Срещу тях да сложим другите 240 онези в Парламента. Средна заплата 7000 лева.
Събираме техният среден доход с този на жителите на видинските села и се оказва, че средно аритметично, дохода на тези 480 човека, минава 3 500 лева, интересно нали. Но във Видинските села се оказва, че само заплатата на един депутат е равна на сбора на всички пенсии, които получават хората.

Сега ако попитаме политиците, това няма как да е вярно, защото те мислят за региона, мислят за България тук доходите растат и икономиката се развива. България е в просперитет и всички резултати са видими но не и във Видин. Както се казва тук хората умират от глад, лишават се от всичко, за да могат да си платят сметките за тока и водата, която пак беше увеличена с гласовете на Герб и ДПС в местният парламент, но това не се говори в медиите и не се снима с телевизионните камери.
Затова няма какво да губим казват местните и в събота пак сме на барикадата пред моста на Дунава, а ако на някой хрантутник на държавна заплатата, която е равна на сумата от сбора на всички пенсии в едно видинско село не му харесва, да ни вижда и слуша, може да се замисли колко още остава до момента в който цяла България ще се вдигне като един и ще им потърси сметка. Защото Видин не е някаквъв феномен в България, а част от цялото Безхаберие и Безобразие...

Източник: xaknews.blogspot.bg

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_983.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!