Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Англия: В ЕС се скараха за нашите пари, виждате ли колко умни бяхме да излезем...

В Европейския съюз се скараха за нашите пари. Виждате ли колко умни бяхме да се измъкнем от този абсурд.

Така британски медии и социални мрежи коментират разрастващите се скандали в ЕС около това кой ще плаща вместо Великобритания.

Става дума за около 15 милиарда евро годишно, които кралството ще спре да плаща след като напусне. Това са около 12% от бюджета на съюза.

В момента има брутален раздор как да се попълни сметката. Част от страните искат да се увеличат вноските на всички. А други искат да се орежат част от разходите.

Ако стане второто, най-пострадала ще е Източна Европа, защото под "рязане на разходи" е абсолютна ерес да се посегне на заплатите на Брюксел или на селскостопанските субсидии, които Франция например получава.

Остава да се отрежат фондовете за подпомагане на Източна Европа. Не само те, разбира се, но те ще са основно пострадали.

Но ако останат без еврофондовете, за Източноевропейските страни реално няма никакъв смисъл да остават в съюза. Т.е. това може да повлече нова вълна на излизащи. Няма смисъл да стоиш вътре и да приемаш само негативите (гей-бракове, джендъри, евро-бюрократи, криви чушки и затворени АЕЦ и ТЕЦ), без да получаваш нищо насреща.

"Съвсем очевидно е, че ЕС се кара за "чужди пари". Ние до сега им плащаме масрафа, сега ще се избият без нашите лири" - коментира участник в кампанията за "Брекзит".

Въпреки мощния популизъм на Острова, финансиран основно от Джордж Сорос, който иска да отмени резултатите от референдума, истината постепенно изплува. Англичаните направиха гениален исторически ход да се измъкнат от терора на Брюксел.

Интересно кой ли ще е вторият най-умен да ги последва...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_391.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!