Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо "комунистическият рай” беше ограден с телени мрежи, а по бягащите от него се стреляше на месо?

Носталгиците не отговарят и как без социализъм просперираха западните демокрации?

Евгений Михайлов

Интересно ми е защо никой от журналистите, които разговарят в телевизионните и радио студия с носталгици и апологети на комунистическия режим, не им задават два прости, но основни въпроса :
1) Казвате, че "благодарение на социализма е изградена България" през тези 45 години. Мислите ли, че ако не бяхме окупирани от съветската армия, ако не беше избит интелектуалния, военен и духовен елит на нацията, и нямаше комунистически режим, то България щеше да е изостанала страна? 

Как без комунизъм се развиха строителството, земеделието, индустрията, търговията, науката, медицината, културата, образованието, спорта във Франция, Англия, Италия, Австия, Холандия, ГФР, Дания, Норвегия, Швеция и всички останали нормални, европейски некомунистически страни?

2) Защо, ако е било толкова хубаво в социалистическия лагер, границите му бяха опасани с телени мрежи, несъгласните с режима биваха вкарвани в лагери и се стреляше, ако поискаш да напуснеш "комунистическия рай"?

И тези два, само два въпроса трябва да бъдат задавани многократно. Докато не им се отговори!!!

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/zashto-komunisticheskiyat-ray-beshe-ograden-s-teleni-mrezhi-a-po-byagashtite-ot-nego-se-strelyashe-na-meso

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!