Tyxo.bg counter

Лекарите казаха на този мъж, че е болен от рак и му остават 6 месеца, но той отказа химиотерапията и доживя до 102 г.! Ето тайната му (ВИДЕО)

лекари-рак1517644233-clipboard01

През 1976 г. лекарите в САЩ диагностицирали Стаматис Морайтис с нелечим рак на белите дробове, така че той се примирил, че смъртта му ще бъде скоро и е неизбежна.

Девет различни медици му съобщили, че му остават от шест до девет месеца и трябва да започне веднага с агресивно лечение – химиотерапия.

Но той не се съгласил да се подложи на терапията и вместо това се върнал в родното си място – село в Гърция.

„По това време погребение в САЩ струваше много, така че казах на жена ми: „Нека се върнем в Икария“.

И така започнахме да пием вино и да чакаме деня“, разказва столетникът Стаматис.

След това се случи нещо невероятно. В самото начало той бил в депресия и по цял ден лежал в леглото, а жена му и майка му се грижели за него.

Един ден обаче желанието му за живот се завръща. Започната с активен живот.

Всяка неделя се качвал на хълм, където се намирала гръцката православна църква, където дядо му е бил свещеник.

Започнал да се среща местните, след като те разбрали, че се е върнал в родната си земя. Прекарвал по няколко часа с тях, докато си говорили и пиели вино.

“Поне ще съм щастлив“, мислел си той. На следващия месец, по някаква причина, започнал да усеща силата. Един ден решил да си посади градина.

Не очаквал, че ще успее да работи толкова много, но започнал да се събужда рано и излизал. Обядвал зеленчуци от градината си. А когато се мръкнело отивал в местното кафене да играе домино до късно през нощта.

„Не пия купешки вина, защото им слагат много добавки. Дори ако отида някъде, където не предлагат домашно вино, си нося от моето“, казва още Стаматис.

Минали години, а той се чувствал все по-здрав. Направил ремонт на къщата си и ежегодно произвеждал до 1.5000 литра домашно вино.

След 30 години такъв живот той навършил 97 години.

Решил да посети лекарите, които му поставили страшната диагноза, за да проверят какво се е случило.

Когато се върнал, разбрал, че ги е надживял всичките. Макар че никога не отишъл на химиотерапия, която трябвало да му даде още съвсем малко време.

Единственото, което направил е, че се върнал на село.

Човекът умира за невероятните 102 години от старост, а ракът отдавна си бил отишъл.

 

Zdrave.to.

https://www.blitz.bg/zdrave/lekarite-kazakha-na-mzh-che-e-bolen-ot-rak-i-mu-ostavat-6-mesetsa-no-toy-otkaza-khimioterapiyata-i-dozhivya-do-102-godini-eto-kakva-e-taynata-mu-video_news576354.html

Източник: http://onovini.com/2018/02/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни