Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! “Това е руският модел – слагате един силен човек отпред”, проплака той!

Росен Плевнелиев за пореден път изсипа куп хули по адрес на наследника му на “Дондуков”2 – Румен Радев. Докато вчера негова трибуна беше форумът на капиталци, днес му дадоха време в обзора на БНТ “Още от деня”, за да обвини президента Радев за това, че нямал позиция за Истанбулската конвенция, която бившият държавен глава брани.

И да му припише мераци за президентска република – равнис по тази на Владимир Путин.

“Ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република”, проплака Плевнелиев.

“По принцип, в един такъв критичен момент, когато трябва да подкрепим институциите, трябва да дадем много ясен сигнал, че в България президентската република няма място. Не беше волята за това нито на Левски, нито на Ботев.

Това е руският модел, слагате един силен човек отпред, институциите вече нямат значение”, очерта фантазиите си Плевнелиев, който очевидно вижда Радев като Путин. “Радев да бъде по-винмателен, да засилва доверието в институциите, а не да посочва нотариат”, нахока го той за забележката, че парламентарната република атрофира. 

“Какъв нотариат е това, това просто не е вярно!”, скочи Плевнелиев, като даде за пример конвенцията, която МС приел, но парламентът – не. 

“Но, ако повдигаме темата, че атрофира, аз се опасявам, че това, което говореше и Първанов за президентска република, може в един момент да придобие сериозни очертания”, изказа кошмара си бившият президент. 

Той не назова имена и заключи, че “почва винаги има, когато народът е недоволен, сценаристите ни прожектират някакво друго решение”. Президентската република не е добра, парламентарната република е най-добра, отсече човекът, който се справи най-зле с ролята си на обединител от всички на президентския пост до момента. 

Плевнелиев обобщи, че бил добронамерен човек, който не бил активен политик и нямал намерение да бъде. Но не можел да мълчи пред двойния стандарт, в който уличи Румен Радев и за конвенцията, и за санкциите срещу Русия и за СЕТА, чиято родина Канада “е една прогресивна държава”. 

Да излезе и да каже защо е против СЕТА и Истанбулската конвенция, хвърли ръкавицата Плевнелиев. 

Канал 3

Източник: http://onovini.com/2018/01/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!