Tyxo.bg counter

Ето как се бори Корупцията! Уволниха шефа на ДАИ-София, сигнализирал за платени книжки

Продължава масово и безразборно купуване на шофьорски книжки. Искаме оставката на зам.- министър Ангел Попов заради уволнението на шефа на ДАИ-София.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски на пресконференция в централата на партията. Според него масовото и безразборно купуване на шофьорски книжки е проблемът, заради който има толкова много произшествия на пътя. Министерството на транспорта обаче уволнява човека, който разкрива корупцията в ДАИ, изтъкна депутатът. 

Свиленски припомни, че  през юни 2017 г. са арестувани 12 служители на ДАИ – инспектори и изпитващи, половината получават обвинения, а останалите са били освободени.

„Г-н Иван Гешев тогава каза, че ако тези служители бъдат възстановени на работните си места, ще продължат да продават книжки и ще са заплаха за националната сигурност. Към днешна дата те работят в ДАИ и продължават да продават шофьорски книжки”, добави още народният представител. 

Георги Свиленски обясни, че човекът, който е написал сигналите, е дисциплинарно уволнен преди  минути.

„Искаме оставката на Ангел Попов, зам.-министър на транспорта, защото не може човек, който е сигнализирал прокуратурата, ДАНС, премиера и президента за корупция да бъде уволнен дисциплинарно”, категоричен бе депутатът. Той попита - какъв сигнал се дава към всеки един служител в министерството или автомобилната инспекция с това уволнение.

„От днес вече не съм началник на областния отдел „Автомобилна администрация  - София", защото ме уволниха. Защото се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки, заяви вече бившият началник Кънчо Димитров, който минути преди това е бил дисциплинарно уволнен. Димитров участва в пресконференцията на БСП.

Той разказа, че е имало случаи, когато са се продавали шофьорски книжки на слабо грамотни хора. Сезирал е изпълнителния директор на структурата. Отговорът е бил: „Независимо, че не познава пътните знаци, след като е изкарал по някакъв начин теоретичния изпит за придобиване на шофьорска книжка, няма как да му анулираме изпита”. 

Димитров припомни, че министър Ивайло Московски е обявил, че ще го уволни  още на 12 юни м.г. Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е информирал Димитров, че има такова министерско решение. 

Директорът на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев го е убеждавал да напусне по свое желание, но Димитров е отказал. 

„От 2011 г., откакто Московски е министър, има и най-много арести на изпълнителни директори. Човекът, който подава сигнали за корупция, бива уволняван. Не знам как точно се борят с корупцията”, добави Димитров. Той заяви, че е писал и до премиера. Попита - защо него го уволняват, а тези, които са продавали шофьорски книжки, са върнати на работа? 

 

Източник: http://dnes.dir.bg/news/uvolnenie-dai-kancho-dimitrov-26827530?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни