Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лиляна Павлова: Западните Балкани казват „Добре, че е Бойко“

На форума в Давос държавите от Западните Балкани са дали висока оценка за българския премиер Бойко Борисов, заяви министър Лиляна Павлова.
„Тази година в Давос основната тема беше Европа, имаше и специален панел за Западните Балкани. Държави като Македония, държавите от Западните Балкани казаха: Добре, че е Бойко Борисов.

Това, което се случва, е исторически момент за Балканите. Това беше тяхната оценка, споделена на този международен форум с всички лидери. Това дава тласък”, подчерта Павлова пред bTV.

Тя изтъкна, че 13 г. България не е била представена на форума. „След Симеон Сакскобургготски България не е канена и не е имала този достъп. Това е уникална възможност. Това е и оценка за държавата”, отбеляза Павлова.

Направило ѝ обаче впечатление, че тротоарите там не са изчистени. „Снегът беше изключително много, тротоарите не бяха изчистени. Раздаваха ни „котки” за обувки и казаха: Внимавайте, хлъзгаво е, не е изчистено.

Най-често можеше да се види делегат с костюм и апрески, а който нямаше апрески и не беше подготвен, беше с обувки с „котки”, разказа тя.

Във връзка с Истанбулската конвенция Павлова призна, че явно не се е провел достатъчно широк дебат и представяне какво включва тя и какъв е мащабът на насилието над жените и децата.

"Превърна се в тема, насочена към еднополови бракове и третия пол. Осъзнаваме, че явно не е достатъчно добре проведен общественият дебат и ще трябва да се поработи още в тази посока, защото обществото има нужда от това", заяви тя.

По повод протеста на Северозапада, където хората настояват за магистрален път от Видин до София Павлова заяви, че пътят не е забравен.

„Той е много скъп като инвестиция, която трябва да се направи поетапно. На този етап Мездра – Ботевград е част от проектите, които ще стартират. Няма да стане бързо, не може с магическа пръчица, когато говорим за проект за над 1 милиард”, отбеляза тя.

Павлова беше категорична, че ще търси правата си по съдебен ред след публикации, че носи изключително скъпи тоалети.

„Виждам масово увеличение на фалшивите новини, които стават все по-грозни и по-арогантни”, коментира тя.

„Живея с доходите от моята заплата и заплатата на моя съпруг, като едно нормално семейство. Заплатата ми е като на всеки министър”, каза Павлова.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/liljana-pavlova-evropredsedatelstvoto-2018-26823838?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!