Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руският Патриарх Кирил идва за 3 март в България - Турция с остра нота

След като вчера се разбра, че Руският патриарх Кирил идва за честванията на връх "Шипка" на 3 март националният празник на България, днес в Българското външно министерство и посолството ни в Турция са получили остра нота от страна на Турция. В нотата ясно е посочено, че по същото време в България ще присъства и президентът на Турция Реджеп Ердоган и присъствието на връх "Шипка" от страна на руският патриарх ще се счита за провокация към турската държава.
Все пак според турските власти почитането на геройски загиналите в опазването на границите на турската империя войници, не трябва да става в присъствието на православен патриарх.

От Турция винаги са гледали на България като на приятел, но тази провокация може и да развали добросъседските ни отношения поради факта, че войниците във войната с Русия преди 140 години е била предизвикана от Русия с цел завладяване на територии от страна на Русия на Балканите.

Нашите войници достойно и геройски са бранели турските територии и с присъствието на руският патриарх на върха според Турция, България иска да оскверни паметта на турските герои, загинали в подножието на върха.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/3_27.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!