Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Със 131 гласа вотът на недоверие към ”Борисов 3” не мина

Вотът на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" за провал в борбата с корупцията очаквано не мина.
Той беше подкрепен само от вносителите - БСП, и от ДПС, чиито общи гласове не стигат за изискваните минимум 121, за да е успешен.

„За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.
79 депутати на левицата и 24 от групата на ДПС подкрепиха вота. Против бяха 93 народни представители от ГЕРБ, 26 от „Обединени патриоти“ и 11 от „Воля“. Независимият депутат Ангел Исаев също не даде подкрепа.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви в обяснение за отрицателния си вот, че до вчера са смятали да се въздържат, но променили решението си и гласували против.

"Вчера представител на БСП обиди партия "Воля", като я определи като "безнадеждна". БСП си позволиха да обиждат партия, която по никакъв начин не е свързана с корупция и шуробаджанащина. Моралното поведение би било, ако лидерът на БСП Корнелия Нинова при дебатите по вота на недоверие беше заявила: "Ние знаем, че и ние бяхме корумпирани". Това щеше да е моралното, а не да чакате от други парламентарни групи да ви изкарват кирливите ризи", обясни той.

И подчерта, че този вот на недоверие е започнал като безсмислен и е завършил като циничен.

Други изказвания нямаше и цялата процедура, която по предложение на ГЕРБ беше предавана пряко по БНТ, приключи буквално за минути.

В залата отново, както и по време на дебатите, не дойде премиерът Бойко Борисов, който днес е на посещение в Лихтенщайн, откъдето ще замине за Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Присъстваха вицепремиерите и няколко министри, които си тръгнаха веднага след гласуването. Това пак предизвика възмущението на БСП.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/vot-nedoverie-kabinet-borisov-3-26812003?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!