Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съдят лекар, лекувал безплатно пенсионер в Русе

През 2001 година русенски лекар застана пред съда, защото си позволил да лекува безплатно пенсионер, съобщиха магистрати тогава.

Докъде е стигнала държавата ни, измамници, крадци, изнудвачи бродят на свобода, а Темида преследва доктор заради човещината му, чудят се те. Шефът на Военна поликлиника в Русе д-р Вишко Йорданов бил ощетил бюджета с цели 230 лв. и 50 стотинки, като спасил живота на местен пенсионер, но без да спази д-р Игнатовите реформи. Заради това лекарят полковник бил изправен да отговаря пред Варненския военен съд.

В крайна сметка заради изпълнението по задълженията си по Хипократовата клетва и проявената човечност русенският доктор може да отнесе до 3 години затвор заради престъпление по служба. Безумието става неудържимо, коментират жители на града край голямата река.

Седемнадесет години по - късно това безумие е на път да се повтори в няколко града на България и няколко джи пи та да отидат на съд, затова че са си позволили да лекуват пациенти, които не са вписани в техните листи. Здравеопазването в България отдавна е в колапс, но някои ситуации в България - просто ще довършат всички.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/blog-post_644.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!