Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Документ на УЕФА разкри как се разграбва държавата - Бойко раздал 200 млн. на футболните босове...

УЕФА публикува списък с информация в кое футболно първенство какви заплати се плащат.
От него обаче изникнаха ред въпроси, и го превърнаха в косвен източник на информация за това как се разграбва държавата България.
Така УЕФА ни поставя на 28 място с изплатени за 1 година заплати на футболистите в размер на 29 милиона евро. 55 милиона лева.
За плоския футболен фен, това е достатъчна информация и той спира да мисли.
Мислещите започват да питат - от къде са тия пари.
В същия доклад на УЕФА се казва, че едва 7% са от продажби на билети. Други 6% идват от телевизионни права. И... това е всичко.
От разходите за футбола, едва 13% имат пазарен източник...
Припомняме, че наскоро изтече разговор с участието на виден футболен бос - шефът на Локо-Пловдив Христо Крушарски - Крюшо. Той се оплакваше, че Бойко раздавал много пари на Лудогорец, на Гриша Ганчев, на Левски, а на него... нищо. "Едни 10 милиона проекти да ми дадат, и оправям отбора" - каза босът.
Сега с данните на УЕФА всичко става ясно.
Бойко Борисов налива годишно поне 200 милиона лева във футболните босове чрез различни схеми.

Сметката е проста (произтича дори от изтеклия разговор, от който стават горе-долу ясни съотношенията), та сметката е проста - 60 милиона заплати, заедно с осигуровките, правят към 80 милиона. Но във футбола, горе долу колкото са заплатите, толкова са и останалите разходи. Т.е. общо трябват към 160 милиона. И това е за да са на "нула" отборите. Но никой бос не се занимава с отбор, само за да е на нула. Ако поставим половината от тази сума - 40 милиона и за босовете (вероятно е доста повече), то се получават 190-200 милиона, които се източват от държавата, в посока на футбола.
Някои от схемите са съвсем ясно видими. Домусчиев получи трибуна "Моци" за 5 милиона от държавата. Гриша Ганчев получи практически без пари Борисовата градина. А на "Левски" - та те дори не си плащат данъците за стадион "Г.Аспарухов". Плаща им ги Областният управител на София, който се води формален "собственик". Те ползват, собственикът плаща...
Една малка част от тези суми е от приходи от Шампионската лига. Но това се отнася само до "Лудогорец". Останалите - все някой друг плаща. Спонсори, рекламни договори, банки... И зад всичко това накрая прозира данъкоплатецът...
И говорим само за кражбите през футбола, които УЕФА случайно без да иска разкри... Какви други схеми има...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/01/200.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!