Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ: Заради Истанбулската конвенция, БСП застрашава преизбирането на Станишев за лидер на ПЕС!

Plenary session week 11 2015 - European Semester 2015

Решението на БСП да не подкрепи ратифицирането на Истанбулската конвенция може да застраши преизбирането на Сергей Станишев за лидер на Партията на Европейските социалисти. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел на нарочно пресконференция в централата на управляващата партия.

„Един милион български жени са подложени на домашно насилие. Изключително учудена съм, че Корнелия Нинова не иска по-добра защита за тези един милион българки“, коментира евродепутатът.

„Изключително ми е интересно като вицепрезидент на социнтерна как тя (Нинова – б.р.) ще се срещне със своите колеги на следващото заседание и ще обясни позицията си, че като българка, представителка на втората по големина партия в България, не подкрепя по-добрата защита и превенцията на насилие над жени“, посочи Майдел.

„Много е хубаво, че имаме българка зам.-председател на ПЕС-жени. Как Деница Златева ще обясни това, че БСП не подкрепя Конвенцията при положение, че в ПЕС-Жени са едни от най-големите ѝ защитници“, посочи още Ева Майдел.

„Изразявам недоумение и учудване от позицията по Истанбулската конвенция, която беше официално обявена вчера от Корнелия Нинова и от БСП. Само преди няколко месеца, през септември 2017 година, гласувахме Конвенцията в Европейския парламент и тя беше подкрепена от всички евродепутати от ПЕС, включително и българските представители“, поясни евродепутатът.

„Изглежда, че Националният съвет на БСП и Корнелия Нинова отстояват едни позиции в Брюксел –  преди месец на съвет на ПЕС БСП е подкрепила ратификацията на Конвенцията, няколко дни след това – в България казват, че няма да я подкрепят“, изтъкна Ева Майдел.

„В Брюксел можем да бъдем европейци и да отстояваме едни теми, а когато се върнем в България – променяме позицията си“, коментира тя.

Епицентър

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!