Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нещо сериозно се случва в държавата

Няма защо да въртим около проблема с убийството на бизнесмена Петър Христов вчера, приближен на най-високо ниво до политически фигури в партия ГЕРБ, които са на власт.

С минало, което е в средите и редиците на силовата организация СИК, от която произлиза или е гравитирал и настоящият премиер Борисов. Говори се, че е бил много близък и на Цветан Цветанов и Флоров. Обикновено фигури, които не са в политиката като покойният бизнесмен Петър Христов им е дадена възможност да са посредници между останалия бизнес и управлявщата класа. Такива хора поемат ангажименти пред бизнеса за обществени поръчки и срещу не малък процент, разпределен между областените политици и посредника се печелят от определените фирми. Той е бил представител на политическата класа на властта и бизнеса. За да се случи подобен разтрел има според нашия анализ две възможности:Първата е или не се е отчел на политическата част, разпределящи порциите и те са го наказали за назидание на другите или бизнеса, който вече е платил за определени дейности не е получил от политическата част това, което му е обещано.

При вторият вариант е и послание към властта, че така няма да стане и да си изпълняват поетите ангажименти да не пострадат и те.

Борисов се опита да каже, че се клати държавата, но не си дава сметка, че държавата се клати от симбиозата голям бизнес и политическа власт, която самата власт е допуснала. Всякакви други версии, че става друго с намеса на марсианци ще са комични.

Същото важи и с покушението срещу шефа на НАП Иво Стаменов, който бе прострелян, но за сега оживя.

За изпълнение на служебни задължения такива покушения не се случват . Ако не е той, то друг експерт ще наложи санкции или глоби на нарушителите. В неговият случай е единствено и само поемане на ангажименти срещу заплащане. Тук пак е станала явно издънка щом се е посегнало на него.

Поради поста, който заема на ключова позиция е по-вероятно покушението срещу него да е послание към властта на най-високо ниво. Така, че всички тези престъпления не са случайни и можем да кажем спокойно, че нещо сериозно се случва в държавата и този път някой се опълчва срещу политическата част на властимащите за неизпълнение на ангажименти, за които вече са прибрали пари.

Източник: https://www.vestnikzora.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!